Heuprevisie

Zelftest heupprothese klachten

Stel, u heeft klachten aan uw heupprothese en u vraagt zich af of dit 'normaal' is of dat u misschien medische hulp nodig heeft. Dan kan deze zelftest uitkomst bieden. Vul de vragen in en u weet binnen enkele minuten wat in uw situatie verstandig is.

Doe de test

Beantwoord de vragen en ontvang direct ons advies. 
Let op: we geven een advies op basis van de antwoorden die u invult. Neem bij twijfel altijd contact op met uw arts.

Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten ontleend worden.

 

Heeft u mogelijk een infectie aan uw prothese (lekkende wond, roodheid, warm aanvoelen, koorts),  neem dan direct contact op met uw arts. 

Vraag 1/9

Heeft u een heupprothese?
Hoe lang heeft u deze prothese?
In welk gebied heeft u klachten?
Waren er kort na de operatie problemen met de wondgenezing?
Hoeveel pijn ervaart u aan uw heupprothese bij beweging of belasting?
Hoeveel pijn heeft u wanneer u in bed op uw zij ligt?
Schiet uw heup uit de kom?
Heeft u last van een instabiel gevoel in uw heup?
Heeft u het idee dat uw voet na de operatie meer naar binnen of buiten is gaan staan?

Bezoek uw huisarts als u zich zorgen maakt over uw heupklachten

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor heupprothese klachten. Wat vervelend dat u last heeft van uw heup. De klachten die u omschrijft lijken niet te maken te hebben met uw heupprothese. Pijn aan de zijkant van uw heup kan komen door een ontsteking of beschadiging van een slijmbeurs of pees. 

Maakt u zich zorgen over de pijn die u heeft, dan raden wij u aan een afspraak te maken met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar een specialist. 
 
Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn:  

 

Bezoek uw huisarts of behandelend arts als u zich zorgen maakt over uw heupklachten

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor heupprothese klachten. U geeft aan dat u kortgeleden een heupprothese heeft gekregen en dat u klachten ervaart. Wat vervelend!  

De klachten die u omschrijft lijken niet te maken te hebben met uw heupprothese. Pijn aan de zijkant van uw heup kan komen door een ontsteking of beschadiging van een slijmbeurs of pees. Mochten de klachten aanhouden of erger worden, neem dan contact op met uw huisarts of behandelend arts. De orthopeed die de prothese geplaatst heeft, kent u en uw situatie het beste. 

 

Ik ga naar de huisarts: wat kan ik van tevoren doen en verwachten?

Houd de klachten aan uw heupprothese in de gaten

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor heupprothese klachten. U geeft aan dat u kortgeleden een heupprothese heeft gekregen en dat u klachten ervaart. Wat vervelend!  

De klachten aan uw heupprothese lijken niet direct reden om u zorgen te maken. Het is wel belangrijk om de klachten in de gaten te houden. Mochten de klachten aanhouden of erger worden, neem dan contact op met uw behandelend arts. De orthopeed die de prothese geplaatst heeft, kent u en uw situatie het beste. 

Mocht uw orthopeed u niet verder kunnen helpen, of houden de klachten langer dan een jaar aan? Vraag dan uw orthopeed of huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek voor een second opinion.  

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. 

 

Laat u verwijzen naar de Sint Maartenskliniek

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor heupprotheseklachten. U geeft aan dat u langer dan een jaar geleden een heupprothese heeft gekregen en dat u klachten ervaart. Wat vervelend!  

De klachten die u noemt, kunnen erop wijzen dat er iets aan de hand is met uw heupprothese. Protheses kunnen loslaten of kunnen slijtage vertonen. Wij willen graag onderzoeken wat er precies aan de hand is. Samen met u bekijken we welke mogelijkheden er zijn en wat u het liefst zou willen.  

Vraag daarom uw huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek. U kunt vaak al snel bij ons terecht voor een afspraak op onze polikliniek, afhankelijk van de actuele wachttijden. Deze staan op onze site.

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. 

Disclaimer

Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten worden ontleend. Bent u in het verleden reeds door onze specialisten beoordeeld en zijn de klachten niet veranderd dan is het niet zinvol om een nieuwe afspraak te maken.

 

Neem contact op met uw behandelend arts

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor heupprotheseklachten. U geeft aan dat u kortgeleden een heupprothese heeft gekregen en dat u nog veel klachten aan uw heup heeft. Wat vervelend! 

Omdat uw prothese minder dan één jaar geleden is geplaatst, adviseren wij u contact op te nemen met uw behandelend arts. De orthopeed die de prothese geplaatst heeft, kent u en uw situatie het beste.  

Mocht uw orthopeed u niet verder kunnen helpen, vraag dan uw orthopeed of huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek voor een second opinion.  

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. 

Heeft u mogelijk een infectie aan uw prothese (lekkende wond, roodheid, warm aanvoelen, koorts) 
neem dan direct contact op met uw arts. 

U bent van harte welkom op onze online bijeenkomst over heupprothese klachten