Over de Sint Maartenskliniek

Over de kliniek

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging.

De Sint Maartenskliniek biedt haar behandelingen en zorg aan op verschillende locaties in Nederland: Nijmegen, Boxmeer, Woerden,  Geldrop en Alphen aan den Rijn.

De Sint Maartenskliniek staat bekend om haar aanpak van complexe aandoeningen. Maar u kunt uiteraard ook bij ons terecht voor veelvoorkomende klachten of blessures op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding.

Kennis en ervaring

Omdat we ons volledig richten op deze vier vakgebieden, hebben onze gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen en therapeuten veel kennis en ervaring. Bij de behandeling maken zij gebruik van de meest actuele wetenschappelijke inzichten. Onze afdelingen Orthopedie en Reumatologie zijn de grootste van Nederland.

Keurmerken

Wanneer een ziekenhuis of een specifieke afdeling voldoet aan bepaalde kwaliteitscriteria, kan hieraan een keurmerk worden toegekend. Het uitreiken van zo’n keurmerk gebeurt door een patiëntenvereniging, ziektekostenverzekeraar of een certificerende instantie. We zijn trots op de keurmerken die we tot nu toe hebben ontvangen. Een overzicht van onze keurmerken vindt u op deze pagina.

Onderzoek

We zoeken voortdurend naar nieuwe en betere manieren van werken. Daarom voeren we structureel wetenschappelijk onderzoek uit om te kijken hoe goed bestaande behandelingen werken. Daarnaast ontwikkelen we zelf nieuwe behandelmethoden.

Brochure 'Verder in beweging'

Om u een nog beter beeld te geven van de Sint Maartenskliniek hebben we de brochure 'Verder in beweging' gemaakt. U kunt die brochure hier inzien.

De zorg die wij bieden

De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging. We richten ons op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten, revalidatie na ziekte of een ongeval, pijnbehandeling en kinderzorg.