Menu

Optimistisch, nuchter en realistisch. Zo kijkt revalidatiearts Jorik Nonnekes (34 jaar) naar de toekomst. Dagelijks behandelt hij patiënten van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc met loop- en balansproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte. Wat ziet hij in zijn glazen bol, zowel op werk- als privégebied?

Zorg op maat

"Het doen van onderzoek is een belangrijk deel van mijn werk als revalidatiearts. In een onderzoek waar we nu mee bezig zijn proberen we te voorspellen welk effect een behandeling heeft op de patiënt. Met als doel om mensen in de toekomst nog beter te kunnen behandelen. Ik wil zorg op maat bieden. Een revalidatiebehandeling is geen one size fits all.”

Over tien jaar

“Waar ik sta over tien jaar? Ik hoop nog steeds in Nijmegen te wonen en te werken. Mijn doel is om mijn werk als revalidatiearts en onderzoeker nog beter te combineren. Daarin heb ik de ambitie om de samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc verder te versterken. Daarnaast blijf ik doorgaan met het begeleiden van jonge onderzoekers. Op dit moment begeleid ik vier promovendi. Dat is een enorme aanvulling op mijn werk.”

Verre reizen

“In september staat er op privévlak nog een mijlpaal te gebeuren: de komst van ons derde kindje. We vinden het leuk om met het gezin verre reizen te maken. Hopelijk kunnen we dit blijven doen, ook met drie jonge kinderen. Rondtrekken in Azië of Zuid-Amerika staat nog op onze bucketlist."