Revalidatiegeneeskunde

Loop Expertise Centrum

Bij het Loop Expertise Centrum (LEC) van de Sint Maartenskliniek kunt u terecht als u problemen heeft met lopen en uw balans. In het LEC maken wij gebruik van de nieuwste behandelmogelijkheden en inzichten en beschikken wij over innovatieve apparatuur om uw onderzoek en behandeling optimaal vorm te geven.

Voor volwassenen en kinderen

Het LEC is er voor volwassenen en kinderen die in het dagelijks leven problemen ervaren met lopen en/of balans. Uw huisarts, revalidatiearts of een andere medische specialist kan u naar ons verwijzen voor onderzoek, behandeladvies en behandeling. Daarnaast kan onderzoek en behandeling in ons Loop Expertise Centrum een onderdeel zijn van uw revalidatiebehandeling in de Sint Maartenskliniek.

Gericht op problemen met lopen en balans

Wanneer u problemen ervaart met lopen en balans door bijvoorbeeld een dwarslaesie, CVA of beenamputatie, kunt u voor onderzoek en behandeling terecht in het LEC. Hierbij kunt u bijvoorbeeld onderstaande klachten ervaren:

  • Vaak struikelen
  • Bang zijn om te vallen
  • Niet goed op oneffen ondergrond kunnen lopen
  • Lopen niet lang vol kunnen houden

Ook als u loopt met hulpmiddelen en dat wilt afbouwen,
kunnen wij u daarbij begeleiden.

Met wie u te maken krijgt

Binnen het LEC krijgt u te maken met een team van verschillende artsen. Dit team bestaat uit een revalidatiearts, een fysiotherapeut en in sommige gevallen een bewegingstechnoloog. Mocht dit voor uw behandeling nodig zijn, dan schakelen we andere in, zoals een orthopedisch chirurg, een schoen- orthese- prothesemaker of een ergotherapeut.

Hoe u bij het LEC terecht kunt

Uw huisarts, revalidatiearts of een andere medische specialist kan u voor een of meerdere van de bovenstaande producten naar ons verwijzen.

Behandelingen voor volwassenen

Behandelingen voor kinderen

Ook te vinden in het LEC

Specialisten Loop Expertise Centrum

Meer Specialisten