Kinderzorg

Kinderrevalidatie

Als je niet zo goed kunt bewegen kan het zijn dat je moeite hebt met bijvoorbeeld lopen, fietsen, schrijven, aan- en uitkleden en praten. Met veel oefenen helpen we jou om de dingen weer zelf te kunnen doen. Niet alleen thuis, maar bijvoorbeeld ook op school of tijdens het sporten. Dit noemen we 'revalideren'. 

We helpen je bijvoorbeeld je jas zelf aan te trekken en je veters te strikken. Een kinderrevalidatiearts kijkt samen met jou en met je ouders hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Dit heet ook wel 'therapie'. Tijdens je behandeling krijg je te maken met verschillende mensen, zoals een kinderfysiotherapeut, kinderergotherapeut en kinderlogopediste. 

Oefenen met computergames

Bij revalideren is het belangrijk om veel te oefenen. Dit is niet altijd makkelijk. Steeds dezelfde oefeningen doen kan ook best saai zijn. Daarom krijg je bij ons ook therapie met behulp van computerspellen. In onze speciale ‘Gameroom’ kun je gebruikmaken van de interactieve speelmuur, Nintendo Wii, Kinect Xbox, VR-brillen en aangepaste controllers. Hiermee kun je onder andere je spieren, balans, conditie en spraak trainen.

In onderstaande video laten Levi (8), Chaerissa (9) en Salam (9) zien hoe zij oefenen met de interactieve muur. 

 

Behandeling op afstand

Eén van de behandelmogelijkheden in ons revalidatiecentrum is telebehandeling: het behandelen op afstand.
Een voorbeeld hiervan is beeldbellen bij een afspraak met je revalidatiearts. Een ander voorbeeld is het gebruik maken van telerevalidatie, waarbij je oefent in je eigen omgeving en de therapeut je op afstand begeleidt.

St. Maartenschool en de Werkenrodeschool

De afdeling Kinderrevalidatie van de Sint Maartenskliniek werkt samen met de St. Maartenschool en de Werkenrodeschool. Een deel van de kinderen op deze scholen volgen revalidatiebehandelingen onder schooltijd.

Aandoeningen

Behandelingen

Specialisten kinderrevalidatie

Alle Specialisten