Menu

Een chronische ziekte of aangeboren aandoening zet uw leven op zijn kop. Ook een dwarslaesie, een beroerte of bijvoorbeeld een amputatie zijn ingrijpende gebeurtenissen. Toch wilt u de draad oppakken en zo goed en zo zelfstandig mogelijk weer meedoen in de maatschappij. Dat gaat stap voor stap. In het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek helpen wij u deze stappen te zetten. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Volwassenen en kinderen

In het revalidatiecentrum in Nijmegen revalideren volwassenen na een ongeluk, een dwarslaesie, een been- of armamputatie. Ook mensen met een aangeboren of niet-aangeboren hersenaandoening of zenuw- en spierziekten kunnen terecht in ons Revalidatiecentrum. Daarnaast hebben we revalidatieprogramma’s voor mensen met chronische pijn en voor mensen met een orthopedische aandoening. Alle zorg en diagnostiek op het gebied van loopproblematiek hebben we ondergebracht in ons Loop Expertise Centrum. Bij de kinderrevalidatie revalideren peuters en kinderen met een stoornis aan het houdings- en bewegingssysteem of het zenuwstelsel.

Revalidatie op basis van uw wensen en mogelijkheden

Binnen het revalidatiecentrum zien we u, en/of uw partner, familie, mantelzorger, ouders/verzorgers als gelijkwaardige partner in de behandeling. We bieden diverse revalidatiebehandelingen, zowel klinisch (opname) als poliklinisch. Onze specialisten kijken samen met u of in aanmerking komt voor één van deze revalidatiebehandelingen en welke behandeling het best past bij uw situatie. Wij weten dat revalideren hard werken is en willen u hierin optimaal begeleiden. Wij luisteren naar uw wensen en kijken naar uw mogelijkheden. Vervolgens stellen we samen met u uw revalidatiedoelen vast. Steeds helpen wij u uw grenzen te verleggen, zodat u stap voor stap de kwaliteit van uw leven verbetert.

Gespecialiseerd behandelteam in ons revalidatiecentrum

Binnen uw revalidatie werken we met een multidisciplinair behandelteam. Dat betekent dat - naast uw revalidatiearts - meerdere gespecialiseerde behandelaars betrokken zijn bij uw behandeling, zoals verpleging, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en maatschappelijk werk. Het is afhankelijk van uw revalidatiedoelen en revalidatieplan welke behandelaars u zullen begeleiden.

Revalidatie op andere locaties

Voor een consult bij één van onze revalidatieartsen of voor een poliklinische revalidatiebehandeling kunt u ook terecht op andere locaties. We werken samen met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen) en Maasziekenhuis Pantein (Boxmeer).

Gerelateerde zorg

Specialisten Revalidatiegeneeskunde

Meer Specialisten