Sint Maartenskliniek ontvangt opnieuw hoogst haalbare internationale kwaliteitskeurmerk

Gepubliceerd op: 30-11-2023

De Sint Maartenskliniek behaalt opnieuw de JCI-accreditatie! Gedurende vijf dagen, in de week van 20 november, hebben vier internationale auditoren de kwaliteit van de zorg in onze kliniek en op de buitenlocaties getoetst. Zij waren onder de indruk van de manier waarop wij de zorg voor onze patiënten hebben ingericht. Het keurmerk van JCI is voor de komende drie jaar toegekend. Dit is een verdiend bewijs van excellente zorgverlening met hoge standaarden voor kwaliteit en veiligheid.   

Unieke organisatie met gepassioneerde medewerkers

De vier auditoren kijken terug op een geslaagde week en hebben vastgesteld dat de Sint Maartenskliniek  uitstekend voldoet aan de normen op het gebied van patiëntenzorg. Daar zijn wij ontzettend trots op! Eerder spraken de auditoren al hun grote waardering uit over onze enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze kliniek wordt door hen beschouwd als een unieke organisatie waar specialistische patiëntenzorg wordt geleverd. Best practices zijn door hen gezien, en er ligt een eindrapport om trots op te zijn! We kijken uit naar de komende drie jaar waarin de kliniek blijft werken aan excellente zorg, omdat alle patiënten dit verdienen.  

JCI-keurmerk

De Joint Commission International (JCI) is een door de World Health Organisation (WHO) erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst. JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt en veiligheid van medewerkers in de dagelijkse praktijk. JCI beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes gedocumenteerd zijn, maar kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk getoond wordt. Daarnaast is continue verbetering een belangrijke vereisten van de JCI-norm.