Uitbreiding regionale samenwerking orthopedische kindzorg

Gepubliceerd op: 28-11-2022

Sinds 2015 werken Maasziekenhuis Pantein, Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en de Sint Maartenskliniek samen aan de zorg voor kinderen op het gebied van houding en beweging. Deze samenwerking gaan wij intensiveren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we in de toekomst in de regio de beste orthopedische kindzorg blijven bieden.

Verplaatsing wervelkolomchirurgie
In de zorg voor kinderen is steeds meer specialistische kennis en expertise nodig. Ook worden de kwaliteitseisen en de volumenormen aangescherpt. Als gevolg hiervan is besloten dat de wervelkolomchirurgie - grotendeels scoliose-operaties - bij kinderen en jongvolwassenen in de loop van 2023 verplaatst van het Maasziekenhuis Pantein naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en de Sint Maartenskliniek. Alle andere orthopedische kindzorg blijft plaatsvinden in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Dat geldt ook voor de poliklinische voor- en nazorg en conservatieve behandelingen met een brace voor kinderen met wervelkolomproblematiek. 

Deze verplaatsing van zorg ligt in lijn met de landelijke beweging van de Juiste Zorg op de Juiste Plek en de afspraken die gemaakt zijn in het Integraal Zorgakkoord (IZA).