De Sint MaartensKinderkliniek startte medio 2015 als nieuw onderdeel van de Sint Maartenskliniek. De kinderkliniek is gevestigd binnen het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, en werkt intensief samen met de behandelaars van de afdeling Kindergeneeskunde van het Maasziekenhuis Pantein en het Radboudumc.

De behandelaars van de kinderkliniek hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van scoliosebehandelingen. Met ongeveer 200 operaties bij kinderen en jongeren per jaar, is de Sint MaartensKinderkliniek één van de grootste en meest gespecialiseerde orthopediepraktijken voor kinderen in Nederland.

Lisa is vorig jaar geopereerd in de Sint MaartensKinderkliniek aan haar scoliose. Tijdens de week van de operatie heeft ze een vlog bijgehouden over haar ervaringen.

1. In haar eerste vlog stelt Lisa zich voor en vertelt ze over haar scoliose en hoe ze tegen de operatie aankijkt. Ook kijkt ze vooruit naar de dag van de operatie en hoe het daarna zal zijn.

2. Het is zover, Lisa wacht op het begin van de operatie. Een spannend moment!

3. De operatie is voorbij en het viel gelukkig mee. Lisa beschrijft hoe het met haar gaat, vlak na de operatie.

4. Het blijft beter gaan met Lisa en ze kan in het ziekenhuis ook haar eindexamendiploma ondertekenen.

5. Lisa mag naar huis en daar heeft ze veel zin in! In haar laatste vlog zien de kijkers hoe het met haar gaat als ze weer thuiskomt.

Meer lezen over scoliose, de behandeling of geïnteresseerd in verhalen van andere patiënten? Kijk op onze verzamelpagina over scoliose.