Download dit plan

Veel kinderen en jongeren sporten regelmatig bij een sportclub. Af en toe leidt het sporten helaas tot een blessure. In de meeste gevallen biedt de huisarts of fysiotherapeut dan uitkomst. Maar soms lopen die vast en/of willen zij verdere diagnostiek. Dan kunnen zij de kinderen verwijzen naar het kindersportspreekuur. Daar werken de sportarts en de kinderorthopeed nauw samen om zo te komen tot de beste behandeling.

Voor wie?

Het kindersportspreekuur is bedoeld voor alle kinderen (onder de 18 jaar) met sportgerelateerde klachten voor wie de zorg bij de fysiotherapeut en/of huisarts onvoldoende blijkt. Zij kunnen hiervoor terecht in de Sint MaartensKinderkliniek in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.

Hoe komt uw kind hier terecht?

Uw kind kan door de huisarts, kinderarts of een andere medische specialist naar ons worden verwezen.

Onze behandeling

print

Binnen het kindersportspreekuur bundelen de sportarts en kinderorthopeed de krachten om elk sportende kind zo goed mogelijk te helpen. De sportarts stelt daarbij de diagnose (eventueel met aanvullend onderzoek) en stelt vervolgens een behandelplan op. Dat kan bijvoorbeeld met fysiotherapie zijn, medicatie of een injectie, maar ook een verwijzing naar de orthopeed voor een operatie.

Röntgen kan meteen gebeuren, maar voor verdere diagnostiek (zoals MRI of echografie) is normaal gesproken een aparte afspraak nodig.

print

Kinderen met een aanhoudende sportblessure voelen zich vaak niet goed begrepen. Ze moeten maar rust houden of een andere sport kiezen. Terwijl de behandeling van kinderen juist om een andere benadering vraagt. Ze groeien namelijk nog. Dat geeft beperkingen in de behandeling, maar ook opties. In dit gezamenlijke spreekuur gaan wij die opties verkennen. Het is namelijk belangrijk om kinderen aan het sporten te houden, omdat sporten op jonge leeftijd bijdraagt aan een fysiek actieve levensstijl op latere leeftijd.

print

Bij het kindersportspreekuur heeft het kind te maken met sportarts Els van den Eede en kinderorthopeed Pepijn Bisseling