Hardloopcursus voor mensen met reuma

Gepubliceerd op: 02-10-2020

Bewegen is gezond. Dat weten we natuurlijk wel, maar dat mensen met reuma ook kunnen hardlopen, is wat minder bekend. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor en krijgen mensen steeds vaker groen licht van hun reumatoloog. Wij gaan alweer voor de 5de keer van start met de 12-weekse hardloopcursus voor mensen met reuma. Vanwege corona vervalt de voorlichtingsavond dit jaar helaas en hebben wij de maximale groepsgrootte aangepast naar 5 personen. Ook vinden de trainingen dit keer overdag plaats. Doet u mee?

De startdatum is woensdag 4 november om 9.30 uur vanaf het Limosterrein. Tijdens de trainingen schenken we veel aandacht aan het hardlopen in je eigen tempo, verbetering van de looptechniek, de stabiliteit en conditie. Doel is ook: met plezier bewegen in de buitenlucht.

Alida Leeuw van “Beweeg je vitaal” geeft de training. Ondersteuning vindt plaats vanuit de Sint Maartenskliniek door reumatoloog Fleur Poelkens en projectleider Léon Schoonhoven, en vanuit Medical Training Malden door de fysiotherapeuten Annelotte Peek en Ties van den Hurk. Voor meer informatie neemt u contact op met: Alida Leeuw via [email protected].