Hieronder vindt u de wachttijden van onze reumatologische behandelingen.

Dit is de gemiddelde wachttijd in kalenderdagen. De wachttijden worden maandelijks bijgewerkt. De wachttijden zijn bij benadering, in werkelijkheid kunnen wachttijden afwijken door bijvoorbeeld:

  • Een behandeling die gebonden is aan een specifieke arts
  • Onvoorziene omstandigheden, zoals spoedopnames, ziekte of technische problemen
  • Comorbiditeit bij patiënt (twee of meer ziektebeelden, bijvoorbeeld artrose in combinatie met diabetes)
  • Second opinion

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn onze toegangstijden langer dan gebruikelijk. We doen er alles aan om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het is niet nodig zelf contact met ons ziekenhuis op te nemen. Onze excuses voor dit ongemak.

Indien er een reden is op korte termijn een afspraak bij de reumatoloog in te plannen, bespreek dit dan met uw huisarts. Uw huisarts kan dan in overleg met de dienstdoende reumatoloog van de Sint Maartenskliniek beoordelen welke mogelijkheden er zijn.

Toegangstijd tot eerste polibezoek

Geactualiseerd op 18 oktober 2021

- Standaard Spoed*
Nijmegen 70 dagen 5 dagen
Nijmegen , locatie CWZ 70 dagen 5 dagen
Boxmeer 21 dagen 5 dagen
Woerden 28 dagen 5 dagen
Geldrop 70 dagen n.v.t.

* Spoed, alleen op indicatie van de huisarts. Hierbij is het mogelijk dat u op onze hoofdlocatie in Nijmegen een afspraak krijgt. 

Toegangstijd osteoporose - botziekten

Nijmegen
Osteoporose - botziekten 70 dagen

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met uw zorgverzekeraar opnemen om te vragen naar wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller bij een andere zorgaanbieder geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.