De Maartenskliniek heeft voor patiënten en bezoekers de nodige voorzieningen en services in huis. Een bloemetje kopen, WiFi, een jasje laten stomen: het kan allemaal. Op deze pagina vindt u hierover meer informatie.

In de Sint Maartenskliniek is geen pinautomaat aanwezig.

Krijgt u een bloemetje van uw bezoek? Of wilt u als bezoeker meegebrachte bloemen direct in een vaas zetten? In de Sint Maartenskliniek in Nijmegen kunt u bloemen in de EcoVaas zetten.

Deze papieren vaas is geproduceerd uit een mix van gerecycled papier en houtpulp, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het papier is chloorvrij en na gebruik geschikt voor de papierbak. De vaas kan twee tot drie weken blijven staan en daarna met bloemen en al worden weggegooid. Dat is hygiënischer en beter voor het milieu dan glas. De EcoVaas hoeft namelijk niet meer te worden schoongemaakt waardoor water en desinfecteermiddelen wordt bespaard.

Op centrale plaatsen in het ziekenhuis bevinden zich automaten die de EcoVaas leveren. U kunt kiezen uit verschillende formaten en kleuren. De vaas kost € 1,-. De speciale kunstenaarsvaas kost € 1,20 en hiervan gaat een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen: de Romania Children Association en de Maartenshoeve. De vazen worden ook verkocht bij de Maartenscorner.

Uiteraard kunt u in onze kliniek ook een bloemetje kopen. De Maartenscorner verkoopt verschillende boeketten. Wij verzoeken u geen planten mee te brengen naar de patiëntenkamers. Potgrond kan namelijk ongewenste bacteriën of ongedierte bevatten.

Op de post operatieve care unit (PACU) mag uw bezoek overigens geen bloemen voor u meenemen.

De Sint Maartenskliniek is in Nijmegen gehuisvest in een modern gebouw dat prachtig aansluit bij het omringende natuurgebied. In het gebouw loopt over de gehele lengte van de begane grond een verbindingsstraat waaraan alle afdelingen en poliklinieken liggen.

Vanuit deze straat is er goed zicht op de omringende natuur die nauw betrokken is bij de lichte architectuur van het gebouw. Patiënten, bezoekers en medewerkers genieten hierdoor van de unieke omgeving.

In de omgeving kunt u heerlijk wandelen. De tuinen van de kliniek lopen over in de omringende natuur. Ook is het de moeite waard eens naar de manege en kinderboerderij de Maartenshoeve te lopen (volg de bordjes). Hier kunnen kinderen die in de kliniek verblijven op een andere manier revalideren. En wat is er leuker voor kinderen dan voor dieren te zorgen.

Zeker wanneer u in het ziekenhuis ligt, is het prettig om schone kleren te hebben. Tegen betaling kunt u op de Sint Maartenskliniek in Nijmegen uw kleding laten wassen of stomen.

We halen het bij u op, en brengen de kleding ook weer terug. Voor meer informatie kunt u de medewerkers op uw afdeling hierover vragen.