Menu

Hartelijk welkom,

Wij ontvangen patiënten op een veilige en verantwoorde manier in ons ziekenhuis en op onze nevenlocaties. Dit geldt voor onze poliklinische en klinische behandelingen bij de afdelingen Orthopedie, Reumatologie, Revalidatiegeneeskunde en Pijnbestrijding. Natuurlijk werken wij volgens de richtlijnen van de overheid/RIVM en staat de veiligheid voorop.

Wachttijd operatie patiënten Orthopedie

Vanaf januari sluiten we tijdelijk enkele van onze operatiekamers in Nijmegen en Boxmeer. Hiermee komt er medisch personeel vrij dat gaat bijspringen in andere ziekenhuizen om te ondersteunen bij de coronazorg. Hierdoor kunnen we minder operaties inplannen. Omdat de vraag naar ons medisch personeel in andere ziekenhuizen wisselt, kunnen we nog geen informatie geven over wat de extra wachttijd is.

Als uw operatie wordt uitgesteld, dan nemen wij telefonisch contact met u op. Heeft u een operatie gepland staan en bent u niet gebeld? Dan gaat uw operatie vooralsnog door.

 

Kinderorthopedie Boxmeer

Op dit moment vinden er geen operaties plaats in de Sint MaartensKinderkliniek. Het Maasziekenhuis Pantein heeft vanwege het hoge aantal coronapatiënten de operatiekamers moeten sluiten. Patiënten (en hun ouders) zijn hierover door Pantein geïnformeerd.

 

Polibezoeken gaan door

Behandelingen bij Reumatologie, Revalidatie, pijnbestrijding, gaan vooralsnog gewoon door. Wel gaan we patiënten meer telefonisch en via (beeld)bellen spreken. Als uw afspraak verandert in een belafspraak in plaats van een persoonlijk bezoek, dan nemen wij hierover telefonisch contact met u op. Kunnen wij u telefonisch niet bereiken, dan ontvangt u een bericht. U hoeft zelfs niets te doen.

Onderstaande geldt voor patiënten, bezoekers en begeleiders. Voordat u ons wilt bezoeken:

Kom niet naar onze kliniek als u:

 • Koorts (meer dan 38 graden), keelpijn, loopneus, hoesten, benauwdheid/kortademigheid, buikpijn, diarree, reuk- of smaakverlies heeft;
 • de afgelopen twee weken uit een oranje of rood buitenlands reisgebied bent gekomen.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak te maken wanneer u 24 uur klachtenvrij bent.

Kom ook niet naar onze kliniek als u:

 • Korter dan twee weken geleden positief getest bent op een mogelijke besmetting met het coronavirus.
 • Minder dan 2 weken geleden in contact geweest bent met een persoon die is besmet met het coronavirus.
 • U een huisgenoot heeft die klachten en koorts heeft of minder dan twee weken geleden klachten heeft gehad die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak maken als u 14 dagen klachtenvrij bent.

Bezoek en begeleiding:

 • We vragen patiënten, hun begeleiders en bezoekers om een mondneusmasker te dragen. 
 • Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunnen patiënten helaas geen begeleider meenemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor hen noodzakelijk is dat een begeleider meegaat mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee.
 • We vragen patiënten geen bezoek te ontvangen tijdens hun opname in het ziekenhuis. Tenzij het echt niet anders kan. Dan mogen patiënten 1 bezoeker per dag ontvangen. Bij voorkeur elke keer dezelfde bezoeker.
 • Let op: voor klinische revalidatiepatiënten geldt een uitzondering. Zij mogen, na 18.30 uur en tijdens weekenddagen, maximaal 3 bezoekers ontvangen.
 • Ook wanneer u een bezoek wilt brengen aan de kliniek vragen wij u dat op dit moment niet te doen. 

Onze maatregelen in de Sint Maartenskliniek zijn:

 • We vragen patiënten, hun begeleiders en bezoekers om een mondneusmasker te dragen. Ook patiënten die zijn opgenomen op de verpleegafdelingen, worden verzocht om in de publieke ruimtes een mondneusmasker te dragen.
 • Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunnen patiënten helaas geen begeleider meenemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor hen noodzakelijk is dat een begeleider meegaat mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee.
 • Voordat u naar de Sint Maartenskliniek komt, controleren we of uw mogelijk een coronabesmetting heeft. Dit doen we om onze kliniek veilig toegankelijk te houden voor alle patiënten. Deze controle doen we zoveel als mogelijk digitaal. Als we uw e-mail adres hebben en u aangegeven heeft dat we dit mogen gebruiken, ontvangt u drie dagen voordat u een afspraak heeft op één van onze poliklinieken een digitale corona vragenlijst. We stellen hierin vragen om na te gaan of u corona gerelateerde klachten heeft. Lees verder over de digitale corona vragenlijst >>
 • Bij binnenkomst vragen wij of wij uw temperatuur mogen opnemen. Ook stellen wij u een aantal vragen om na te gaan of u mogelijk bent besmet met het coronavirus.
 • In de (poli)kliniek wordt u nogmaals gevraagd of u klachten heeft die mogelijk op het coronavirus wijzen.
 • Volg alstublieft de looproutes, houd a.u.b. rechts in de gangen en volg eventuele pijlen op de grond.
 • Houd alstublieft 1,5 meter afstand. Volgt u a.u.b. ook de andere aanwijzingen die wij geven om besmetting in de kliniek te voorkomen.
 • Kom alstublieft op tijd voor uw afspraak. Dus ook niet meer dan 15 minuten te vroeg, want dan wordt het te druk in onze wachtkamers.
 • Verlaat in verband met beschikbare ruimte het ziekenhuis spoedig na het polikliniekbezoek. Dit hoeft niet als u aanvullend onderzoek nodig heeft (bijvoorbeeld bloedafname, radiologie).
 • Ons restaurant het Rondeel mogen wij helaas alleen openen voor personeel. U kunt wel terecht bij de Maartenscorner. Gaat u alstublieft met niet meer dan 3 personen aan een tafel zitten.

Bekijk ook onze coronamaatregelen in deze infographic.

Dank voor uw medewerking! Zo houden wij de Sint Maartenskliniek veilig!

Andere locaties Sint Maartenskliniek

Bovenstaande informatie geldt voor de locatie in Nijmegen. In onze andere locaties volgen wij de maatregelen zoals het gastziekenhuis deze heeft opgesteld. Als u een afspraak heeft op een van onze andere locaties kunt u hieronder meer informatie over de situatie op de locatie van uw afspraak vinden.