Menu

Hartelijk welkom,

Wij ontvangen patiënten op een veilige en verantwoorde manier in ons ziekenhuis en op onze nevenlocaties. Dit geldt voor onze poliklinische en klinische behandelingen bij de afdelingen Orthopedie, Reumatologie, Revalidatiegeneeskunde en Pijnbestrijding. In Nijmegen zijn onze operatiekamers nog gewoon in bedrijf. In Boxmeer niet meer omdat Maasziekenhuis Pantein vanwege het hoge aantal corona patiënten de operatiekamers heeft moeten sluiten. Natuurlijk werken wij volgens de richtlijnen van de overheid/RIVM en staat de veiligheid voorop.

Onderstaande geldt voor patiënten, bezoekers en begeleiders. Voordat u ons wilt bezoeken:

Kom niet naar onze kliniek als u:

 • Koorts (meer dan 38 graden), keelpijn, loopneus, hoesten, benauwdheid/kortademigheid, buikpijn, diarree, reuk- of smaakverlies heeft;
 • de afgelopen twee weken uit een oranje of rood buitenlands reisgebied bent gekomen.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak te maken wanneer u 24 uur klachtenvrij bent.

Kom ook niet naar onze kliniek als u:

 • Korter dan twee weken geleden positief getest bent op een mogelijke besmetting met het coronavirus.
 • Minder dan 2 weken geleden in contact geweest bent met een persoon die is besmet met het coronavirus.
 • U een huisgenoot heeft die klachten en koorts heeft of minder dan twee weken geleden klachten heeft gehad die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak maken als u 14 dagen klachtenvrij bent.

Bezoek en begeleiding:

 • We vragen patiënten, hun begeleiders en bezoekers om een mondneusmasker te dragen. Dit is niet verplicht.
 • Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunnen patiënten helaas geen begeleider meenemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor hen noodzakelijk is dat een begeleider meegaat mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee.
 • We vragen patiënten geen bezoek te ontvangen tijdens hun opname in het ziekenhuis. Tenzij het echt niet anders kan. Dan mogen patiënten 1 bezoeker per dag ontvangen. Bij voorkeur elke keer dezelfde bezoeker.
 • Let op: voor klinische revalidatiepatiënten geldt een uitzondering. Zij mogen, na 18.30 uur en tijdens weekenddagen, maximaal 3 bezoekers ontvangen.
 • Ook wanneer u een bezoek wilt brengen aan de kliniek vragen wij u dat op dit moment niet te doen. 

Onze maatregelen in de Sint Maartenskliniek zijn:

 • We vragen patiënten, hun begeleiders en bezoekers om een mondneusmasker te dragen. Dit is niet verplicht. Ook patiënten die zijn opgenomen op de verpleegafdelingen, krijgen het verzoek om in de publieke ruimtes een mondneusmasker te dragen.
 • Om te zorgen dat het niet te druk is in het ziekenhuis en iedereen 1,5 meter afstand kan houden, kunnen patiënten helaas geen begeleider meenemen in het ziekenhuis. Alleen als het voor hen noodzakelijk is dat een begeleider meegaat mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee.
 • Voordat u naar de Sint Maartenskliniek komt, controleren we of uw mogelijk een coronabesmetting heeft. Dit doen we om onze kliniek veilig toegankelijk te houden voor alle patiënten. Deze controle doen we zoveel als mogelijk digitaal. Als we uw e-mail adres hebben en u aangegeven heeft dat we dit mogen gebruiken, ontvangt u drie dagen voordat u een afspraak heeft op één van onze poliklinieken een digitale corona vragenlijst. We stellen hierin vragen om na te gaan of u corona gerelateerde klachten heeft. Lees verder over de digitale corona vragenlijst >>
 • Bij binnenkomst vragen wij of wij uw temperatuur mogen opnemen. Ook stellen wij u een aantal vragen om na te gaan of u mogelijk bent besmet met het coronavirus.
 • In de (poli)kliniek wordt u nogmaals gevraagd of u klachten heeft die mogelijk op het coronavirus wijzen.
 • Volg alstublieft de looproutes, houd a.u.b. rechts in de gangen en volg eventuele pijlen op de grond.
 • Houd alstublieft 1,5 meter afstand. Volgt u a.u.b. ook de andere aanwijzingen die wij geven om besmetting in de kliniek te voorkomen.
 • Kom alstublieft op tijd voor uw afspraak. Dus ook niet meer dan 15 minuten te vroeg, want dan wordt het te druk in onze wachtkamers.
 • Verlaat in verband met beschikbare ruimte het ziekenhuis spoedig na het polikliniekbezoek. Dit hoeft niet als u aanvullend onderzoek nodig heeft (bijvoorbeeld bloedafname, radiologie).
 • Ons restaurant het Rondeel mogen wij helaas alleen openen voor personeel. U kunt wel terecht bij de Maartenscorner. Gaat u alstublieft met niet meer dan 3 personen aan een tafel zitten.

Bekijk ook onze coronamaatregelen in deze infographic.

Dank voor uw medewerking! Zo houden wij de Sint Maartenskliniek veilig!

Zorgverlening in de Sint Maartenskliniek

Het beleid onder dit kopje geldt voor al onze vestigingen.

Polikliniek

Wij bieden patiënten bel- en persoonlijke afspraken met de poliklinieken van de Sint Maartenskliniek. 

Het kan nog steeds voorkomen dat wij uw afspraak veranderen in een belafspraak in plaats van een persoonlijk bezoek aan de kliniek. Als dit het geval is, dan laten wij u dit ruim voor uw afspraak weten.

Operatie

Wacht u op een operatie, dan krijgt u persoonlijk bericht over de geplande datum of over de verwachte wachttijd voor uw operatie.

Andere locaties Sint Maartenskliniek

Bovenstaande informatie geldt voor de locatie in Nijmegen. In onze andere locaties volgen wij de maatregelen zoals het gastziekenhuis deze heeft opgesteld. Als u een afspraak heeft op een van onze andere locaties kunt u hieronder meer informatie over de situatie op de locatie van uw afspraak vinden. 

Laatste nieuws rondom corona