Menu

Zorgverlening in de Sint Maartenskliniek vanaf mei 2020

Hartelijk welkom,

Tot ons genoegen zijn we weer in staat om meer patiënten op een veilige en verantwoorde manier in ons ziekenhuis en op onze nevenlocaties te ontvangen. Dit geldt voor onze poliklinische en klinische behandelingen bij de afdelingen Orthopedie, Reumatologie, Revalidatiegeneeskunde en Pijnbestrijding. We verwachten daarnaast per 1 juli al onze operatiekamers-ook in Boxmeer- weer volledig in bedrijf te hebben. Natuurlijk werken wij volgens de richtlijnen van de overheid/RIVM en staat de veiligheid voorop.

Polikliniek

Wij zullen het aantal persoonlijke afspraken aan de poliklinieken van de Sint Maartenskliniek weer gaan verhogen. Dit geldt met name voor nieuwe patiënten. Wij kunnen weer meer patiënten ontvangen, omdat landelijk en regionaal de druk van de coronacrisis gelukkig is afgenomen.

Het kan nog steeds zijn dat wij uw afspraak veranderen in een belafspraak in plaats van een persoonlijk bezoek aan de kliniek. Als dit het geval is, dan laten wij u dit ruim voor uw afspraak weten.

Operatie

Vanaf juni doen we weer ongeveer de helft van onze gebruikelijke operaties. En vanaf juli kunnen we weer het normale aantal operaties uitvoeren. Wacht u op een operatie, dan krijgt u persoonlijk bericht over de geplande datum of over de verwachte wachttijd voor uw operatie.

Locaties

Bovenstaande beleid geldt voor al onze vestigingen.

De zorg is veilig, ook nu!

Onderstaande geldt voor patiënten, bezoekers en begeleiders. Voordat u ons wilt bezoeken:

Kom niet naar onze kliniek als u de volgende klachten heeft:

 • Koorts (meer dan 38 graden), keelpijn, loopneus, hoesten, benauwdheid/kortademigheid, buikpijn, diarree, reuk- of smaakverlies.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak te maken wanneer u 24 uur klachtenvrij bent.

Kom ook niet naar onze kliniek als u:

 • Korter dan twee weken geleden positief getest bent op een mogelijke besmetting met het coronavirus.
 • Minder dan 2 weken geleden in contact geweest bent met een persoon die is besmet met het coronavirus.
 • U een huisgenoot heeft die klachten en koorts heeft of minder dan twee weken geleden klachten heeft gehad die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Is bovenstaande het geval en heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op of mail naar contact@maartenskliniek.nl. Dan kunnen we beoordelen of het medisch noodzakelijk is dat u komt (dan nemen we speciale maatregelen). Als het geen spoed heeft, dan bent u welkom om een nieuwe afspraak maken als u 14 dagen klachtenvrij bent.

Bezoek en begeleiding: 

 • Kom bij voorkeur alleen. Is dit niet mogelijk, dan alstublieft niet meer dan 1 persoon meenemen. Mogelijk vragen wij uw begeleider om elders op u te wachten. Dit hangt af van de beschikbare ruimte in onze wacht- en spreekkamers.
 • Komt u op bezoek bij een patiënt: patiënten mogen 1 bezoeker per dag ontvangen. Bij voorkeur elke keer dezelfde bezoeker.
 • Let op: voor klinische revalidatiepatiënten geldt een uitzondering. Zij mogen, na 18.30 uur en tijdens weekenddagen, maximaal 3 bezoekers ontvangen.

Onze maatregelen in de Sint Maartenskliniek zijn:

 • U wordt 72 tot 24 uur voorafgaand aan een afspraak of (aan het begin van een reeks van) behandeling(en) gebeld om u te vragen of u last heeft van corona gerelateerde klachten. 
 • Bij binnenkomst vragen wij of wij uw temperatuur mogen opnemen. Ook stellen wij u een aantal vragen om na te gaan of u mogelijk bent besmet met het coronavirus.
 • In de (poli)kliniek wordt u nogmaals gevraagd of u klachten heeft die mogelijk op het coronavirus wijzen.
 • Volg alstublieft de looproutes, houd a.u.b. rechts in de gangen en volg eventuele pijlen op de grond.
 • Houd alstublieft 1,5 meter afstand. Volgt u a.u.b. ook de andere aanwijzingen die wij geven om besmetting in de kliniek te voorkomen.
 • Kom alstublieft op tijd voor uw afspraak. Dus ook niet meer dan 15 minuten te vroeg, want dan wordt het te druk in onze wachtkamers.
 • Verlaat in verband met beschikbare ruimte het ziekenhuis spoedig na het polikliniekbezoek. Dit hoeft niet als u aanvullend onderzoek nodig heeft (bijvoorbeeld bloedafname, radiologie).
 • Ons restaurant het Rondeel mogen wij helaas alleen openen voor personeel. U kunt wel terecht bij de Maartenscorner. Gaat u alstublieft met niet meer dan 3 personen aan een tafel zitten.

Dank voor uw medewerking! Zo houden wij de Sint Maartenskliniek veilig!

Klik op een van de knoppen hieronder voor meer informatie

Andere locaties Sint Maartenskliniek

Bovenstaande informatie geldt voor de locatie in Nijmegen. In onze andere locaties volgen wij de maatregelen zoals het gastziekenhuis deze heeft opgesteld. Als u een afspraak heeft op een van onze andere locaties kunt u hieronder meer informatie over de situatie op de locatie van uw afspraak vinden. 

Laatste nieuws rondom corona