Over uw zorg

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus.

Mijn afspraak of bezoek

Als u corona heeft, maar u binnenkort een afspraak heeft op één van de locaties van de Sint Maartenskliniek, vragen wij u om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers kijken samen met u wat mogelijk is in uw situatie. In sommige gevallen kan uw afspraak omgezet worden naar een telefonische of beeldbelafspraak. Of we vragen u om een mondneusmasker te dragen tijdens uw afspraak. 

Heeft u alleen last van een loopneus en komt dit doordat u hooikoorts heeft en zijn dit de klachten die u gewend bent met uw hooikoorts, dan kan uw afspraak doorgaan. We vragen u om een mondneusmasker te dragen.

Wordt u geopereerd en heeft u bestaande, onveranderde milde klachten? Laat dit dan van tevoren tijdens uw intake weten. Dan wordt u vóór uw opname getest.

Heeft u een afspraak maar vindt u het niet prettig om naar onze kliniek te komen? Dan kunnen wij uw afspraak indien mogelijk omzetten in een telefonische afspraak. U kunt hiervoor contact opnemen met ons via: [email protected]

Het kan zijn dat uw afspraak niet op de polikliniek plaatsvindt, maar telefonisch of via beeldbellen. Dit consult op afstand is gelijk aan een normaal consult. De voorbereiding door de arts en de inhoud van de afspraak is hetzelfde. De arts heeft evenveel tijd en aandacht voor u als tijdens een bezoek op de polikliniek. De kosten zijn dan ook gelijk aan de kosten voor een polikliniekbezoek. Dit is landelijk zo afgesproken. 

Mijn behandeling

Kijk op de website van ReumaNederland voor actuele adviezen en tips hierover. 

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie heeft hiervoor een advies geschreven. Lees er op de website van ReumaNederland meer over

Extra info Rituximab

Gebruikt u het geneesmiddel Rituximab? Let dan op het moment waarop u zich laat vaccineren. We weten dat de coronavaccinatie mogelijk minder goed werkt als de vaccinatie kort na een infuusbehandeling met Rituximab plaatsvindt. 

Het liefst wordt de vaccinatie zo lang mogelijk ná het laatste Rituximab infuus gepland, en minimaal 2 weken vóór de eerstvolgende infuusbehandeling. Valt de vaccinatie:

  • binnen 3 maanden na het laatste infuus, of;
  • minder dan 2 weken vóór de eerstvolgende Rituximab infuusbehandeling?

Neem dan contact met ons op. De reumatoloog denkt dan mee over het meest geschikte vaccinatiemoment en/of het eventueel iets uitstellen van de infuusbehandeling.

Bekijk voor antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavaccin in combinatie met ontstekingsreuma onderstaand filmpje. 

Is uw vraag niet behandeld? Stel deze vraag dan aan uw behandelaar. 

Heeft u behoefte aan meer informatie over het coronavirus, kijkt u dan op de website van het RIVM. Heeft u algemene vragen over het coronavirus, dan kun je contact opnemen met het RIVM via: 0800 13 51.