Menu

Wachttijd operatie orthopedie

Binnen de Sint Maartenskliniek is weer ruimte voor operaties. Veel mensen wachten daarop. Echter, we houden de ontwikkelingen goed in de gaten en beoordelen steeds hoeveel operaties er kunnen plaatsvinden. Hierdoor kunnen we geen informatie geven over de actuele wachttijd. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk weer te helpen. Als uw operatie wordt uitgesteld dan nemen wij telefonisch contact met u op. Heeft u een operatie gepland staan en bent u niet gebeld? Dan gaat uw operatie vooralsnog door.

 

Kinderorthopedie Boxmeer

Ook in de Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer vinden weer operaties plaats. Het Maasziekenhuis Pantein volgt hierin de besluiten van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg).

U wordt binnenkort geopereerd in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. U heeft hiervoor onlangs een uitnodiging ontvangen. Om u, uw medepatiënten en onze medewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus, nemen wij extra voorzorgsmaatregelen. Hier leest u wat dit eventueel voor u betekent.

Extra voorzorgsmaatregelen

Wij vragen u 2 weken voor uw operatie extra alert te zijn op klachten die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus. Als u klachten heeft, dan verzoeken wij u om direct contact met ons op te nemen via telefoonnummer (024) 365 96 59. Doe dit als u:

  • Klachten zoals koorts, keelpijn, hoesten, benauwdheid, buikpijn en reuk- en smaakverlies heeft die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus;
  • Chronische milde verkoudheidsklachten heeft die lijken op het coronavirus;
  • Nauw contact hebt gehad met iemand die positief getest is op corona.

Het is belangrijk dat u eventuele klachten direct aan ons meldt. Wacht niet tot de laatste 3 dagen voor uw operatie, want dan kunnen wij geen gepaste maatregelen meer nemen en kan uw operatie waarschijnlijk niet doorgaan.

Een operatie is altijd een belasting voor uw lichaam. U bent na de operatie kwetsbaarder. Als u in de afgelopen 6 weken besmet bent geweest met het coronavirus, heeft u een grotere kans op complicaties. In dat geval is het belangrijk dat u dit tijdig aan ons laat weten via telefoonnummer (024) 365 96 59.

In de 3 dagen voorafgaand aan uw operatie nemen wij zelf ook contact met u op om te vragen of u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Dit vragen wij u nog een keer op de dag van de operatie.

Mochten de klachten al eerder aanwezig zijn, laat het ons dan al eerder weten. Als blijkt dat er een kans is op een coronabesmetting dan bekijkt de dienstdoende specialist welke vervolgstap er nodig is.

Eventueel kan het zijn dat er bij u een virustest (de zogenoemde Corona PCRtest) afgenomen wordt. In het uiterste geval verzetten wij uw operatie naar een later moment. Dit doen wij alleen als dat nodig is voor uw eigen veiligheid, die van uw medepatiënten en onze medewerkers.

Dit kan ook via telefoonnummer (024) 365 96 59. Meer informatie over het coronavirus en de extra maatregelen in ons ziekenhuis vindt u hier.