Menu

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en de impact die dit heeft op de zorg die de Sint Maartenskliniek biedt. De vragen zijn verdeeld over verschillende categorieën.

Mijn afspraak of bezoek

Ja, dat kan als u het belangrijk vindt om naar de kliniek te komen. Uiteraard gelden hierbij wel de maatregelen en regels zoals we die hebben opgesteld. 

Ja dat kan. Als u bij ons bekend bent als reumapatiënt, kunnen wij u de medicatie ook toesturen. Dit kunt u aangeven bij de Maartensapotheek.

Als u een afspraak heeft op onze polikliniek gaat dit allemaal gewoon door. Als u een telefonische afspraak heeft, bespreekt uw behandelaar met u wat op dat moment noodzakelijk is.

Als u geen telefoontje van ons krijgt gaat uw afspraak door. U kunt dan naar onze kliniek komen. Let hierbij wel op de maatregelen en regels die rondom het coronavirus in de Sint Maartenskliniek gelden.

We rekenen het bedrag dat daarvoor is afgesproken met de zorgverzekeraar. Dit hangt onder meer samen met uw persoonlijke verzekering. Neem contact op met uw verzekeraar als u hierover vragen heeft.

Mijn behandeling

Kijk op de website van ReumaNederland voor actuele adviezen en tips hierover. 

De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie heeft hiervoor een advies geschreven. Lees er op de website van ReumaNederland meer over

Extra info Rituximab

Aan onze patiënten die het geneesmiddel Rituximab gebruiken, vragen we aandacht voor het moment waarop zij zich laten vaccineren. Van Rituximab is bekend dat de coronavaccinatie mogelijk minder goed werkt, vooral als vaccinatie kort na de infuusbehandeling plaatsvindt. 

Als de vaccinatie is gepland 3 maanden na het laatste infuus en minimaal 2 weken voor het eerstvolgende Rituximab infuus heeft dat geen invloed. De patiënt kan de vaccinatie gewoon krijgen.

Valt de vaccinatie binnen 3 maanden na het laatste infuus of minder dan 2 weken vóór de eerstvolgende Rituximab infuusbehandeling: neem dan contact met ons op. De reumatoloog denkt dan mee over het meest geschikte vaccinatiemoment en/of het eventueel iets uitstellen van de infuusbehandeling.

Heeft u behoefte aan meer informatie over het coronavirus, kijkt u dan op de website van het RIVM. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus een landelijk informatienummer opengesteld: 0800 13 51.