Menu

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en de impact die dit heeft op de zorg die de Sint Maartenskliniek biedt. De vragen zijn verdeeld over verschillende categorieën.

Mijn afspraak of bezoek

Onze locatie in Woerden volgt het beleid van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. De locatie Panningen en onze poli in het CWZ zijn gesloten. 

Op onze locaties in Boxmeer en Geldrop volgen we de richtlijnen en maatregelen van het ziekenhuis waar we in gevestigd zijn. Kijk voor meer informatie op hun website:

Dat kunnen we nu niet voorspellen. Zodra de situatie verandert, laten we dat weten. Kijk daarvoor ook regelmatig op onze website. U hoeft niet te bellen, wij nemen contact met u op. Zo houden we de kliniek bereikbaar. 

Ja, dat kan als u het belangrijk vindt om naar de kliniek te komen. Uiteraard gelden hierbij wel de maatregelen en regels zoals we die hebben opgesteld. 

Als u bij ons bekend bent als reumapatiënt, kunnen wij u de medicatie toesturen. Dit kunt u aangeven bij de Maartensapotheek.

Als u een afspraak heeft op onze polikliniek gaat dit allemaal gewoon door. Als u een telefonische afspraak heeft, bespreekt uw behandelaar met u wat op dat moment noodzakelijk is.

Als u geen telefoontje van ons krijgt gaat uw afspraak door. U kunt dan naar onze kliniek komen. Let hierbij wel op de maatregelen en regels die rondom het coronavirus in de Sint Maartenskliniek gelden.

Nee, dat is niet mogelijk.

We rekenen het bedrag dat daarvoor is afgesproken met de zorgverzekeraar. Dit hangt onder meer samen met uw persoonlijke verzekering. Neem contact op met uw verzekeraar als u hierover vragen heeft.

Mijn operatie

Volgens de landelijke richtlijn en regionale afspraken gaat ook de Sint Maartenskliniek een stap zetten naar het hervatten van onze gebruikelijke zorg. De afspraken op onze poliklinieken gaan door. We doen dit nog steeds het meest via telefonische afspraken. Mocht het nodig zijn dat u fysiek op de polikliniek wordt gezien, dan regelen wij uiteraard een persoonlijke afspraak. Onze operaties gaan we ook weer stap voor stap hervatten. We starten met de operaties die medisch het meest noodzakelijk zijn. Patiënten worden gebeld zodra er een operatiedatum beschikbaar is. U hoeft hier zelf niet over te bellen.

Mijn behandeling

Kijk op de website van ReumaNederland voor actuele adviezen en tips hierover. 

Mijn medische situatie

Ja, u kunt de pijnstillers zoals voorgeschreven blijven gebruiken. Bij sommige mensen is onrust ontstaan over het gebruik van pijnstillers die we NSAIDS noemen (ibuprofen, diclofenac, etc.) en bepaalde hoge-bloeddruk-medicijnen (ACE-remmers). Het gerucht gaat rond dat deze geneesmiddelen het verloop van de infectie met het coronavirus zouden beïnvloeden (negatief of positief). Echter, dit is niet wetenschappelijk bewezen. Er is dan ook geen enkele reden om met dergelijke geneesmiddelen te stoppen.

Als u vragen heeft over het coronavirus, of zich zorgen maakt over uw medische situatie, dan verwijzen we u graag naar de website van het RIVM.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat u bij klachten die mogelijk wijzen op besmetting met het coronavirus contact opneemt met de Sint Maartenskliniek. Wij zijn namelijk niet in de mogelijkheid om uw symptomen te beoordelen. Heeft u klachten die mogelijk gerelateerd zijn aan het coronavirus én heeft u klachten op het orthopedisch gebied, dan raden we u aan om wel contact op te nemen met de Sint Maartenskliniek.

Als mensen een corona-infectie hebben gehad, zijn ze niet meer besmettelijk als ze ten minste 24 uur klachtenvrij zijn. Dit betekent dat klachten als koorts, hoesten, keelpijn verdwenen zijn. U kunt dan weer veilig met elkaar omgaan. Houd dan nog wel de 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar aan als algemene maatregel.

Heeft u behoefte aan meer informatie over het coronavirus, kijkt u dan op de website van het RIVM. Het RIVM heeft voor algemene vragen over het coronavirus een landelijk informatienummer opengesteld: 0800 13 51.