Wings for Life Run: 8 miljoen euro voor dwarslaesieonderzoek

Gepubliceerd op: 06-05-2024

Zondag 5 mei stond er een flink team van de Sint Maartenskliniek aan de start van de Wings for Life World Run. Wereldwijd gingen er 265.000 deelnemers tegelijkertijd van start om te rollen en te rennen voor hen die dat zelf niet meer kunnen. Samen hebben zij ruim 8 miljoen euro opgehaald. Het complete bedrag gaat naar dwarslaesieonderzoek!

Een wereldwijde run voor iedereen

De Wings for Life World Run is een jaarlijks terugkerend event met dit jaar een Flagship Run in Breda. Het unieke loopevenement heeft geen vaste afstand en geen eindstreep. De deelnemers worden namelijk achtervolgd door een zogenoemde Catcher Car. Deze begint 30 minuten na de start te rijden en haalt de deelnemers één voor één in. Je rent of rolt dus zo ver en snel als je kunt, tot de wagen je inhaalt.

Lopen, rennen of rollen voor degenen die dat zelf niet kunnen

De Sint Maartenskliniek doet al mee vanaf de eerste editie in 2014. Het doel: aandacht vragen voor onderzoek naar- en het leven van mensen met een dwarslaesie. 100% van al het inschrijfgeld en alle donaties gaan direct naar het onderzoek naar ruggenmergletsel, waar gezocht wordt naar een genezende behandeling voor ruggenmergletsel. Samen lopen, rennen en rollen de deelnemers voor degenen die dat zelf niet kunnen.

Wings for Life Foundation

100% van het inschrijfgeld en de donaties gaat naar de Wings for Life Foundation voor de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor mensen met een dwarslaesie. De stichting heeft al een groot aantal onderzoeksprojecten en klinische studies in verschillende landen ondersteund en gefinancierd. Waaronder het onderzoek waar Gert-Jan Oskam vanuit de Sint Maartenskliniek aan meedeed (klik hier voor meer informatie). Dankzij een klinische studie kan Gert-Jan, ondanks zijn gedeeltelijke dwarslaesie, met behulp van elektroden in zijn rug en elleboogkrukken weer lopen.

Volgend jaar vindt de Wings for Life World Run plaats op zondag 4 mei 2025. Meer weten over de Wings for Life World Run? Kijk op www.wingsforlifeworldrun.com.