Team orthopedie Team orthopedie
Orthopedie

Behandelteam Orthopedie

Bij de Sint Maartenskliniek staat een deskundig team voor u klaar om uw operatie goed te begeleiden.

Orthopedisch chirurg

Een orthopeed is uw hoofdbehandelaar en is verantwoordelijk voor uw medische behandeling. 

Artsen in opleiding tot orthopedisch chirurg
De Sint Maartenskliniek is een opleidingsziekenhuis en het kan zijn dat (een deel van) het onderzoek en de behandeling door een orthopedisch chirurg in opleiding wordt uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van de orthopeed. De orthopedisch chirurg  in opleiding wordt ook wel arts-assistent genoemd. Arts-assistenten zijn afgestudeerd als basisarts en specialiseren zich tot orthopedisch chirurg.
Daarnaast werken er in de Sint Maartenskliniek ook basisartsen die niet in opleiding zijn en co-assistenten (student geneeskunde die stage loopt in een ziekenhuis). De orthopedisch chirurg  is de hoofdbehandelaar en is eindverantwoordelijk voor uw behandeling en alle behandelplannen zullen dan ook met hem/haar worden besproken.

Physician assistant en verpleegkundig specialist

U kunt een verpleegkundig specialist (VS), physician assistant (PA) of physician assistant in opleiding tegenkomen tijdens uw eerste afspraak, een evaluatiegesprek, een controleafspraak of op de afdeling. Physician assistants en verpleegkundig specialisten beschikken over brede medische kennis en vaardigheden en geven zelfstandig geneeskundige zorg in een samenwerkingsverband met een gespecialiseerde arts. Zij hebben daarvoor een uitgebreide en gespecialiseerde opleiding gevolgd en werken onder de verantwoordelijkheid van onze artsen.

Anesthesioloog

De anesthesioloog is een medisch specialist. Hij is verantwoordelijk voor de verdoving en/of narcose tijdens de operatie, het stabiliseren van de vitale lichaamsfuncties (ademhaling, bloedsomloop en temperatuur) tijdens en na de operatie en de pijnbestrijding. Tijdens de operatie bewaakt een anesthesiemedewerker onder verantwoordelijkheid van de anesthesioloog uw lichaamsfuncties.

Orthopedisch consulent/informatieverpleegkundige

De orthopedisch consulent of informatieverpleegkundige is een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij informeert u over zaken als wondgenezing, pijn, mobiliteit of de onderzoeken en bespreekt met u de nazorg en eventuele hulpmiddelen.

Overige behandelaars

De afdeling Orthopedie werkt nauw samen met andere behandelaars, waaronder de reumatoloog, revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker, psycholoog en/of een diëtist.

De verpleegkundige

De verpleging is uw eerste aanspreekpunt. Op de verpleegafdelingen streven we ernaar zoveel mogelijk dezelfde verpleegkundigen verantwoordelijk te laten zijn voor uw zorgverlening gedurende uw opname. Als u tijdens uw opname vragen heeft, stel ze dan gerust aan de verpleging. Zij zijn altijd bereid persoonlijke zaken met u te bespreken en uw vragen te beantwoorden. Aarzel niet een beroep op hen te doen. De verpleging kan opgeroepen worden door op de rode knop bij uw bed te drukken.
Aan het eind van de dienst geeft de verpleegkundige belangrijke informatie over u door aan de volgende verpleegkundige die de dienst overneemt.

Geestelijk verzorger

In de Sint Maartenskliniek locatie Nijmegen is er een geestelijk verzorger met wie u kunt spreken. Zij biedt een luisterend oor, openheid en ruimte als u daar behoefte aan hebt. U kunt, voordat u wordt opgenomen, aangeven of u graag een geestelijk verzorger wilt spreken.