Uw medische gegevens

Voordat we een behandeling kunnen adviseren of starten op de afdeling Orthopedie, willen we graag zoveel mogelijk informatie verzamelen. Als u voor dezelfde klachten bij een ander ziekenhuis of een andere zorginstelling in behandeling bent geweest, vragen we u gegevens aan ons te sturen. Indien u niet eerder voor dezelfde klachten ergens onder behandeling bent geweest, hoeft u niets te doen. Aan de hand van de gegevens kunnen onze specialisten uw bezoek aan de polikliniek goed voorbereiden. U kunt de gegevens opvragen bij de betreffende zorginstelling en aan ons toesturen voorafgaand aan het polibezoek bij de Sint Maartenskliniek. Het gaat om de volgende gegevens:

  • Indien u met klachten aan knie en onderbeen komt: röntgenfoto's, radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), operatieverslagen indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar).
  • Indien u met klachten aan heup en bovenbeen komt: röntgenfoto's, radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), operatieverslagen indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar), medische verslagen van hart- en/of longarts, medicatiepaspoort.
  • Indien u met klachten aan voet en enkel komt: röntgenfoto's (niet ouder dan 2 jaar), radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), botscan (niet ouder dan 2 jaar), operatieverslagen indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar).
  • Indien u met klachten aan schouder en arm komt: röntgenfoto's, radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), operatieverslagen, indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar), huisartsenbrief.
  • Indien u met klachten aan rug en nek komt: radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), röntgenfoto’s, operatieverslagen indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar).
    Ook vragen we bij rugklachten u om de ‘vragenlijst rugklachten’ in te vullen. U ontvangt hierover apart nog inloggegevens en instructies. Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld en de gegevens heeft verstuurd, nemen we contact met u op.
  • Voor kinderorthopedie: radiologische onderzoeken en scans (niet ouder dan 1 jaar), röntgenfoto’s, operatieverslagen indien er operaties uitgevoerd zijn (niet ouder dan 5 jaar) en mocht uw kind onder behandeling zijn van een revalidatiearts, neuroloog of kinderarts, dan ontvangen wij ook graag deze informatie.

U kunt deze medische gegevens sturen naar:
orthopediemedewerkers@maartenskliniek.nl
Of per post naar: Sint Maartenskliniek, t.a.v. Centraal planbureau
Antwoordnummer 98240
6500VA Nijmegen

Het kan zijn dat we u ook op andere momenten gedurende uw behandeltraject om medische gegevens of een medische machtiging vragen. We zullen dat uiteraard met u bespreken.

Ook voor vragen over het versturen van de gegevens en de ontvangst van de gegevens, kunt u het best contact opnemen via e-mail orthopediemedewerkers@maartenskliniek.nl.