Bij de Sint Maartenskliniek denken we graag in mogelijkheden. Samen met onze patiënten leggen we elk magazine een uitdaging voor op de ene pagina, en een oplossing op de andere.

Lars heeft cerebrale parese (CP) in een ernstige vorm. Daardoor is hij volledig rolstoelgebonden, kan hij zijn handen moeilijk gebruiken en kan hij niet spreken. Toch volgt hij de opleiding tot audiovisueel specialist. Hij wil cameraman worden en de filmbeelden ook zelfstandig kunnen bewerken. Hoe dan?

Nou zo dus!

 

Dankzij een camera-opbouw op zijn rolstoel én een besturingsapp op zijn telefoon bedient hij de professionele camera. Dat doet hij met de joystick van zijn rolstoel. Voor het editen van de films gebruikt hij naast de joystick ook oogbediening en speciale knoppen bij zijn voeten.

 

 

De ergotherapeuten van de kinderrevalidatie zien altijd en overal mogelijkheden. Zo ook voor Lars en zijn wens om deze opleiding te volgen. Samen met een bedrijf realiseerden de behandelaars de technische mogelijkheden voor Lars. Ook vroegen zij de vergoeding bij de zorgverzekeraar aan.