Menu

Dankzij een samenwerking met de Sint Maartenskliniek opende het Dr. Horacio E. Oduber Hospital eind 2018 een polikliniek Reumatologie op Aruba. Reumatoloog Rashidi Rellum verhuisde van Nijmegen naar het zonnige eiland. Een grote verandering voor hem: “De communicatie met patiënten was in het begin best lastig.”

“Mijn spreekuren zitten inmiddels overvol, ook met patiënten van andere eilanden in de regio. De vraag naar gespecialiseerde reumazorg is groot. Dat geeft mij een goed gevoel. In het begin was de communicatie met de patiënten wel lastig; ik spreek maar een beetje Papiaments en Spaans. Terwijl het belangrijk is dat een dokter en een patiënt elkaar goed begrijpen. Gelukkig gaat dat steeds beter.”

Warme ontvangst

“Ik ben heel warm ontvangen door mijn nieuwe collega’s op Aruba. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor sta. Dat is fijn. Patiënten moesten wel even wennen aan zo’n ‘jonge dokter’. Maar dat komt wel goed. Net als het missen van mijn vrienden in Nederland. Ik bouw hier nu nieuwe vriendschappen op. Bovendien zien mijn partner en ik onze families nu vaker dan toen we in Nederland woonden. Onze families wonen namelijk in Suriname. Dat ligt nu toch een stuk dichterbij ;-)”

Amper tijd voor zon, zee, strand

“Op het eiland wonen is ideaal. Het eten is bijvoorbeeld heerlijk op Aruba, ook al is er minder keus om te variëren dan in Nederland. En wat mij het meeste heeft verbaasd is nog wel dat er hier echt elke dag een prachtige zonsondergang te zien is! Dat komt goed uit, want door de drukte op de polikliniek heb ik overdag amper tijd om te genieten van de zon, de zee en het strand!”