Ondersteunende zorg

Persoonlijk medicatieoverzicht

Een persoonlijk medicatieoverzicht is een overzicht met alle geneesmiddelen die u op dat moment gebruikt. Het overzicht bevat zowel de geneesmiddelen die zijn voorgeschreven door artsen in de Sint Maartenskliniek als geneesmiddelen voorgeschreven door andere (huis)artsen of die u zelf koopt.

Bent u onder behandeling bij een reumatoloog van de Sint Maartenskliniek, dan staat er online altijd een persoonlijk medicatieoverzicht voor u klaar. Vóór uw consult vragen wij u om online uw eigen medicatie te controleren.

Uw persoonlijk medicatieoverzicht is digitaal voor u beschikbaar. U kunt uw overzicht inzien via mijnmaartenskliniek.nl en Zorgdoc. Bent u ingelogd in mijnmaartenskliniek, klik dan op de tegel 'Mijn dossier' > 'Mijn medische gegevens' > 'Medicatie Reumatologie'. U komt dan in Zorgdoc. In Zorgdoc kunt u klikken op 'Bekijk medicijnen'. 

U kunt het gebruik van de bestaande geneesmiddelen wijzigen door op de tegel van het betreffende geneesmiddel op 'Wijzig' te klikken. Ook als u een geneesmiddel wilt stoppen doet u dat via deze knop. Daarnaast kunt u onderaan de pagina kiezen voor 'Een medicijn toevoegen'.

Als u uw overzicht wilt printen, kan dat. Dat doet u via de knop 'Print' onderaan uw persoonlijke medicatieoverzicht.

In uw persoonlijk medicatieoverzicht vindt u betrouwbare bronnen met informatie over uw geneesmiddelen. Denk aan folders en (instructie)video's. U komt hier door op de symbolen te klikken die achter uw medicatie staan.

Twee weken vóór elke afspraak met de reumatoloog krijgt u een brief of e-mail van de Sint Maartenskliniek. Wij vragen u daarin om uw lijst met medicijnen te controleren. Dat gebeurt via een beveiligde omgeving op de website www.zorgdoc.nl. De bij ons bekende gegevens hebben wij al voor u ingevuld. U hoeft deze gegevens alleen te controleren en indien nodig aan te passen of aan te vullen. Controleert u uw gegevens alstublieft ook als er niets veranderd is ten opzichte van uw vorige bezoek of als u geen geneesmiddelen (meer) gebruikt.

Voor de beste en meest veilige zorg moet uw reumatoloog weten welke medicijnen u op dat moment allemaal gebruikt. Daarnaast heeft het online controleren van uw medicijnen een ander groot voordeel: tijdens consulten is er meer tijd over met de reumatoloog om andere belangrijke zaken rondom uw behandeling te bespreken.

Gaat u binnenkort naar het buitenland? De Maartensapotheek kan een speciaal buitenlandpaspoort verzorgen waarmee u kunt aantonen dat u uw geneesmiddelen en eventuele injectiematerialen om een medische reden voor eigen gebruik meeneemt. Daarnaast kunnen we een medicatieoverzicht voor u maken met daarop de geneesmiddelen die u gebruikt en de geneesmiddelen waarvoor u allergisch bent. We adviseren u graag over het meenemen van geneesmiddelen op reis en de combinatie van geneesmiddelen met vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen. Lees hier meer over geneesmiddelen op reis.