De Sint Maartenskliniek biedt verschillende behandelingen bij artrose in het grote teengewricht.

Niet-operatieve behandelmogelijkheden

Mensen met artrose in de grote teen hebben over het algemeen baat bij een schoen met een stijve ronde zool. Hierdoor wordt de teen ondersteund tijdens het afwikkelen. Ook kan het helpen om een schoen te dragen met voldoende ruimte in de voorvoet en zachte bekleding om de druk op de grote teen te verminderen.

Operatie

Als schoenaanpassingen de pijn onvoldoende verhelpen en de klachten belemmerend zijn in het dagelijks leven, bespreken wij met u het vastzetten van het groteteengewricht: een zogenaamde artrodese. Het doel van de operatie is om pijn te verminderen en om een eventuele standsafwijking te corrigeren.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling