'Scoliose: kort door de bocht'

Informatiedag over scoliose bij kinderen en jongeren

Heb je scoliose, of vermoed je dat je het hebt? Of heeft uw kind de diagnose gekregen? Kom dan naar de informatiedag ‘Scoliose: kort door de bocht’ op zaterdag 15 januari 2022. Tijdens deze dag vertellen we wat een scoliose precies is en welke behandelmogelijkheden er zijn. Ook delen enkele kinderen en hun ouders/verzorgers hun ervaringen en is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Programma

10.15 - 10.30 Ontvangst
10.30 - 10.45 Opening
10.45 - 12.30 Uitleg over: de aandoening scoliose, fysiotherapie bij scoliose, een bracebehandeling, een scolioseoperatie en verblijf in de Sint MaartensKinderkliniek
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.00 Ervaringsverhalen van kinderen en ouders/verzorgers
14.00 - 14.45 Gelegenheid om vragen te stellen
14.45 - 16.00 Afsluitende borrel

Voor wie is de informatiedag?

De informatiedag is bedoeld voor kinderen en jongeren tot en met 21 jaar die een scoliose hebben, of het vermoeden hebben dat ze een scoliose hebben, en hun ouders/verzorgers.

Deelname is kosteloos

Wel is het belangrijk dat jullie je vooraf aanmelden. Dit kan heel eenvoudig via onderstaande button. Aanmelden kan tot 1 januari 2022. We hebben plek voor 140 deelnemers.

Locatie

De informatiedag vindt plaats in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Ons bezoekadres is: Hengstdal 3 in Ubbergen.

Belangrijke informatie coronamaatregelen

Wij houden rekening met de geldende coronamaatregelen. Op dit moment moeten deelnemers van 13 jaar en ouder bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs (QR-code) en ID-kaart kunnen tonen. Met een QR-code moet u kunnen aantonen dat u volledig gevaccineerd bent óf maximaal 24 uur voor uw bezoek aan de informatiedag negatief getest bent óf een herstelbewijs hebt. Voor meer informatie kijkt u op de website CoronaCheck.nl. Als de informatiedag onverhoopt fysiek niet door kan gaan, dan kunt u de bijeenkomst online bijwonen. In de week voorafgaand ontvangt u een update over de coronamaatregelen.