Menu

“Ik ben Lise Verhoef, 30 jaar. Ik werk sinds 2015 als reumaonderzoeker op de afdeling Research. Hier doe ik klinisch toegepast onderzoek. Dit is onderzoek dat direct van belang is voor de patiënten die bij ons in de kliniek komen. Op die manier ben ik voortdurend bezig met het verbeteren van onze behandelingen.”

Zinnig en zuinig medicijngebruik

“Eerst werkte ik hier een aantal jaren als junior onderzoeker. In die periode deed ik promotieonderzoek op één specifiek onderwerp. In oktober 2019 promoveerde ik op mijn proefschrift over zinnig en zuinig gebruik van biologicals bij patiënten met reumatoïde artritis. Door patiënten de laagste, maar wel effectieve, dosering te geven, kunnen we bijwerkingen verminderen en geld besparen. Terwijl de patiënt zich net zo goed zal voelen. Na mijn promotie ben ik als onderzoeker blijven werken bij de Sint Maartenskliniek.”

"Ik vind onderzoeken erg leuk"

Slimmere behandeling

“De komende tijd ga ik verder met de resultaten uit mijn proefschrift. Daarnaast ga ik ook aan de slag met nieuwe onderwerpen en de begeleiding van junior onderzoekers. Ik wil blijven onderzoeken hoe de zorg voor de patiënt beter kan. Hoe kun je met een slimmere behandeling de situatie voor de patiënt en maatschappij verbeteren? En: hoe houden we de zorg betaalbaar, zodat een goede behandeling voor iedereen beschikbaar blijft? Ik vind onderzoek erg leuk. Later zie ik mezelf ook wel in een adviserende rol. Ik zou bijvoorbeeld graag advies geven over nieuw beleid.”