De Sint Maartenskliniek biedt verschillende behandelmethoden bij een scheefstand van de grote teen (hallux valgus).

Bij scheefstand van uw grote teen gaat er aan de binnenkant van uw voet een knobbel (knok) uitsteken. Ook kunnen uw tenen gaan klauwen, om zo meer grip te krijgen. Gevolgen van de scheefstand zijn pijn ter plaatse van de knok, klauwtenen, pijn- en vermoeidheidsklachten onder de voorvoet en ontstekingsverschijnselen door de toegenomen druk en wrijving in de schoen.

Niet-operatieve behandelmogelijkheden

In eerste instantie wordt een schoenaanpassing geadviseerd. Zo vermindert het dragen van brede schoenen de druk en de pijn van de knok. Steunzolen in combinatie met schoenen met stevige, stijve niet buigbare loopzolen, verminderen de pijn onder uw voorvoet. Een combinatie van beiden is ideaal. Als gewone schoenen uit een winkel niet meer passen, kunt u ook nog kijken of (deels) op maat gemaakte schoenen iets voor u is, of een door een podotherapeut gemaakte teenorthese.

Operatie

Wanneer schoenaanpassingen niet de oplossing blijken, is een chirurgische ingreep mogelijk. Hierbij zorgen we dat de grote teen weer recht en in de kom komt te staan, en er weer een goede steunfunctie ontstaat.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling