Reumatologie

Behandelteam Reumatologie

Bij de Sint Maartenskliniek staan we met een deskundig team voor u klaar om uw behandeling goed te begeleiden. Op de polikliniek Reumatologie kunt u een afspraak hebben met onderstaande medewerkers:

Reumatoloog

Een vaste reumatoloog is uw hoofdbehandelaar en is verantwoordelijk voor uw medische behandeling.  

Artsen in opleiding
De Sint Maartenskliniek is een opleidingsziekenhuis en het kan zijn dat (een deel van) het onderzoek en de behandeling door een reumatoloog in opleiding wordt uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van de reumatoloog. De reumatoloog in opleiding wordt ook wel arts-assistent genoemd. Arts-assistenten zijn afgestudeerd als basisarts en specialiseren zich tot reumatoloog.
Daarnaast werken er in de Sint Maartenskliniek ook huisartsen in opleiding,  basisartsen die niet in opleiding zijn en co-assistenten (student geneeskunde die stage loopt in een ziekenhuis). De reumatoloog is de hoofdbehandelaar en is eindverantwoordelijk voor uw behandeling en alle behandelplannen zullen dan ook met hem/haar worden besproken.

Physician assistant of verpleegkundig specialist

U kunt een verpleegkundig specialist (VS), physician assistant (PA) of physician assistant in opleiding tegenkomen tijdens uw eerste afspraak, een evaluatiegesprek, een controleafspraak of op de afdeling. Physician assistants  en verpleegkundig specialisten beschikken over brede medische kennis en vaardigheden en geven zelfstandig geneeskundige zorg in een samenwerkingsverband met een gespecialiseerde arts. Zij hebben daarvoor een uitgebreide en gespecialiseerde opleiding gevolgd en werken onder de verantwoordelijkheid van onze artsen.

Gespecialiseerd reumaverpleegkundige

Heeft u na uw bezoek aan de behandelaar meer vragen over uw reumatische ziekte, uw klachten, medicatie of het omgaan met de ziekte? Dan kunt u terecht bij één van onze gespecialiseerd reumaverpleegkundigen. De reumatoloog kan u naar de gespecialiseerd reumaverpleegkundige verwijzen, maar u kunt ook zelf een afspraak maken.