Uw reumazorg door de Sint Maartenskliniek

Vanaf 1 september neemt de Sint Maartenskliniek uw reumabehandeling over. We heten u van harte welkom. Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Sint Maartenskliniek werken voortaan samen om, ook in de toekomst in de regio Gelderse Vallei, kwalitatief hoogwaardige reumazorg te kunnen blijven bieden. U kunt daarvoor in uw vertrouwde ziekenhuis terecht. De afspraken die al gepland zijn, blijven zoveel mogelijk staan. U houdt uw eigen behandelaar.

 

Dit betekent het voor u

De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Ons reumacentrum is het grootste van Nederland. We vinden het belangrijk dat patiënten laagdrempelig toegang hebben tot hoogwaardige reumazorg. Daarom bieden wij onze zorg op steeds meer locaties in Nederland aan. Nu dus ook in Ede, Barneveld en Veenendaal. Op het gebied van reumazorg loopt de Sint Maartenskliniek nationaal en internationaal voorop als het gaat om de beste behandelresultaten en zinnige en zuinige zorg. Onze apotheek, de Maartensapotheek, is gespecialiseerd in reumatologie en reumamedicatie. 

Lees hier meer over de Sint Maartenskliniek.

Uw afspraak blijft staan

Heeft u een afspraak gepland staan, dan gaat deze gewoon door. Een week voor uw afspraak krijgt u een herinnering via sms van ons.

Locatie van uw afspraak

De zorg zelf verhuist niet. U kunt terecht op de locaties die u al kent. Ook bloedprikken en het maken van radiologiebeelden blijven op dezelfde plek.

Het maken van een nieuwe afspraak

Voor het maken van een nieuwe afspraak hoeft u niet meer te bellen. U ontvangt voortaan een uitnodigingsbrief van ons. Afspraken worden ongeveer tien weken van tevoren gepland.

In de toekomst is het voor patiënten mogelijk om zelf een afspraak te plannen via mijnmaartenskliniek. U hoeft hiervoor niets te doen, u krijgt een uitnodiging.

Uw aanmelding aan de balie

Voorheen ging u vóór uw afspraak in Ziekenhuis Gelderse Vallei (locatie Ede) naar de aanmeldzuil. Dit is niet meer nodig. Vanaf 1 september ontvangen wij u graag aan de balie van de polikliniek Reumatologie (bestemming 40).

E-zorgpaden werken niet meer

De e-zorgpaden RA en Spondylartropathie werken niet meer vanaf 1 september. De Sint Maartenskliniek maakt geen gebruik van e-zorgpaden. Informatie over uw behandeling vindt u voortaan op onze website. Tijdens uw volgende afspraak krijgt u hierover uitleg.

Regel uw digitale zorg online

Het patiëntenportaal van de Sint Maartenskliniek is mijnmaartenskliniek. Hier heeft u altijd en overal toegang tot uw medisch dossier. Bekijk hier gemakkelijk uw geplande afspraken en uitslagen. Mijnmaartenskliniek is ook de plek waar u nieuwe medicatie bestelt, uw medicatieoverzicht controleert vóór de afspraak en medicatievragen stelt aan de apotheker. Uiteraard blijft de informatie in MijnZGV voor u toegankelijk. Meer weten over mijnmaartenskliniek? Klik hier.

Medicijnen controleren

Twee weken voor uw afspraak vragen wij u per mail om de lijst met uw medicatie te controleren. U kunt aanpassingen en aanvullingen doen, als uw medicatie is veranderd. Het doornemen van uw medicatie gebeurt dus niet meer tijdens de afspraak. Zo houdt u meer tijd over met de reumatoloog om andere zaken te bespreken.

Uw reumamedicatie via de Maartensapotheek

Sommige reumamedicatie wordt niet meer verstrekt door de Vallei Apotheek in Ziekenhuis Gelderse Vallei. De Maartensapotheek, de apotheek van de Sint Maartenskliniek, is voortaan aanspreekpunt voor deze medicatie. Als dit voor u geldt, heeft u hierover een brief ontvangen. Onderstaande medicatie wordt vanaf 1 september door de Sint Maartenskliniek verstrekt:

abatacept adalimumab apremilast
baricitinib belimumab canakinumab
certolizomab pegol cyclofosfamide etanercept
filgotinib golimumab guselkumab
infliximab ixekizumab rituximab
sarilumab secukinumab tocilizumab
tofacitinib upadacitinib ustekinumab

Voor overige medicatie kunt u nog steeds terecht bij de Vallei Apotheek of uw eigen apotheek in de buurt.

Over de Maartensapotheek

De Maartensapotheek is de apotheek van de Sint Maartenskliniek. De apotheek is gespecialiseerd in reumatologie en reumamedicatie. U bestelt snel en eenvoudig via mijnmaartenskliniek en krijgt uw medicatie gratis thuisbezorgd. De Maartensapotheek staat ook digitaal voor u klaar. 

 • Medicatie bestellen
  U kunt eenvoudig uw (herhaal)medicatie bestellen via mijnmaartenskliniek. Wij bezorgen de medicatie binnen drie werkdagen gratis bij u thuis.
 • Informatie over uw medicatie
  De Maartensapotheek geeft u uitleg en informatie over uw reumamedicatie. Op onze website vindt u een instructievideo of -folder bij elk medicijn en veelgestelde vragen over reumamedicatie.
 • Laagdrempelig contact
  De Maartensapotheek staat telefonisch, per mail of via een berichtenservice voor uw vragen klaar. Lees hier hoe u in contact komt. 

Veelgestelde vragen

Algemeen

Bij de Sint Maartenskliniek vinden we het belangrijk dat patiënten altijd toegang hebben tot hoogwaardige zorg. Daarom bieden wij reumazorg op steeds meer locaties in Nederland. Nu dus ook in Ede, Barneveld en Veenendaal. De samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei zorgt er bovendien voor dat de reumazorg ook in de toekomst in de regio Gelderse Vallei van hoog niveau blijft. 

Veel blijft hetzelfde. U houdt uw eigen behandelaar. De zorg zelf verhuist niet. U kunt terecht op de locaties die u al kent. Ook bloedprikken en het maken van radiologiebeelden blijft op dezelfde plek. Heeft u al een afspraak gepland staan, dan gaat deze gewoon door.

Een aantal dingen veranderen voor u:

 • Voor het maken van een nieuwe afspraak hoeft u niet meer te bellen. U ontvangt voortaan een uitnodigingsbrief van ons. Afspraken worden ongeveer tien weken van tevoren gepland.
 • Voorheen ging u vóór uw afspraak in Ziekenhuis Gelderse Vallei (locatie Ede) naar de aanmeldzuil. Dit is niet meer nodig. Vanaf 1 september ontvangen wij u graag aan de balie van de polikliniek Reumatologie (bestemming 40).
 • De e-zorgpaden RA en Spondylartropathie werken niet meer vanaf 1 september. De Sint Maartenskliniek maakt geen gebruik van e-zorgpaden. Informatie over uw behandeling vindt u voortaan op onze website. Tijdens uw volgende afspraak krijgt u hierover uitleg.
 • Mijnmaartenskliniek is het patiëntenportaal van de Sint Maartenskliniek. Hier heeft u altijd en overal toegang tot uw medisch dossier. Uiteraard blijft de informatie in MijnZGV voor u toegankelijk. 
 • Sommige reumamedicatie wordt vanaf 1 september niet meer verstrekt via de Vallei Apotheek in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Als dit voor u geldt, heeft u hierover een brief ontvangen. De Maartensapotheek, de apotheek van de Sint Maartenskliniek, regelt in dat geval alles rondom uw reumamedicatie. Voor overige medicatie kunt u nog steeds terecht bij de Vallei Apotheek of uw eigen apotheek in de buurt.
 • Twee weken voor uw afspraak ontvangt u per mail een uitnodiging om de lijst met uw medicijnen te controleren in een online beveiligde omgeving. Dit gebeurt dus niet meer tijdens de afspraak. Zo houdt u meer tijd over met de reumatoloog om andere belangrijke zaken te bespreken.

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. We hebben vier specialismen: reumatologie, orthopedie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Omdat we ons volledig richten op deze vier vakgebieden, hebben onze gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen en therapeuten veel kennis en ervaring. Bij de behandeling maken zij gebruik van de meest actuele wetenschappelijke inzichten.

De Sint Maartenskliniek heeft het grootste reumacentrum van Nederland en biedt reumatologische zorg op meerdere plekken in Nederland. Nu dus ook in Ede, Barneveld en Veenendaal. Op het gebied van reumazorg loopt de Sint Maartenskliniek nationaal en internationaal voorop als het gaat om de beste behandelresultaten en zinnige en zuinige zorg.

Lees hier meer over de Sint Maartenskliniek.

Behandeling en medicatie

Nee, u houdt uw eigen behandelaar. De huidige medewerkers blijven werken op de locaties Ede, Barneveld en Veenendaal. Zij komen in dienst van de Sint Maartenskliniek.

De zorg zelf verhuist niet. Uw behandelingen en afspraken blijven dus op de voor u bekende locaties in Ede, Barneveld of Veenendaal.

Aan de zorg op locaties Veenendaal en Barneveld verandert niets. Een voorbeeld: u kunt nog steeds terecht op locatie Veenendaal voor het maken van röntgenbeelden. De zorg wordt uit naam van de Sint Maartenskliniek gegeven.

Rondom opnames verandert niets. De klinische opnames blijven in Ede.

Sommige reumamedicatie is vanaf 1 september niet meer verkrijgbaar via de Vallei Apotheek in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Als dit voor u geldt, heeft u hierover een brief ontvangen. De Maartensapotheek, de apotheek van de Sint Maartenskliniek, regelt in dat geval alles rondom uw reumamedicatie. Onder het kopje 'Alles over uw reumamedicatie' ziet u om welke medicatie het gaat.

De meeste patiënten kunnen hun reumamedicatie blijven afhalen bij de Vallei Apotheek in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Sommige reumamedicatie wordt overgenomen door de Maartensapotheek, de apotheek van de Sint Maartenskliniek. Als dit voor u geldt, heeft u hierover een brief ontvangen. Onder het kopje 'Alles over uw reumamedicatie' ziet u om welke medicatie het gaat.

Afspraken en contact

Voor het maken van een nieuwe afspraak hoeft u niet meer te bellen. U ontvangt voortaan een uitnodigingsbrief van ons. Afspraken worden ongeveer tien weken van tevoren gepland. 

We vragen u zo snel mogelijk contact op te nemen met de polikliniek Reumatologie via telefoonnummer (024) 365 9409. Samen met u plannen we dan een nieuw moment.

U kunt nog steeds gemakkelijk en snel contact opnemen met de polikliniek. Het telefoonnummer is wel veranderd. Voortaan belt u naar (024) 365 9409.

De polikliniek blijft altijd laagdrempelig bereikbaar. Neem gerust contact met ons op. Bij opspelende klachten is dit extra belangrijk. U kunt ons bereiken via (024) 365 9409.

Digitale zorg

Ja. Het online patiëntenportaal van de Sint Maartenskliniek is mijnmaartenskliniek. Via www.mijnmaartenskliniek.nl heeft u altijd en overal toegang tot uw medisch dossier. Bekijk hier gemakkelijk uw geplande afspraken en uitslagen. Mijnmaartenskliniek is ook de plek waar u nieuwe medicatie bestelt, uw medicatieoverzicht controleert vóór de afspraak en medicatievragen stelt aan de apotheker. 

Uiteraard blijft de informatie in MijnZGV voor u toegankelijk.

Nee, de Sint Maartenskliniek heeft geen e-zorgpaden. De e-zorgpaden RA en Spondylartropathie van Ziekenhuis Gelderse Vallei werken niet meer vanaf 1 september. Informatie over uw behandeling bij de Sint Maartenskliniek vindt u voortaan op onze website. Tijdens uw volgende afspraak krijgt u hierover uitleg.

Informatie en contact

Wilt u graag meer informatie of komt u graag in contact met de Sint Maartenskliniek? Klik hieronder.