De Sint Maartenskliniek heeft een groot laboratorium waar wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Hier kunnen wij nieuwe onderzoeks- en behandelmethoden ontwikkelen en bestaande methoden verbeteren. Voor dit onderzoek kan het nodig zijn dat we gebruikmaken van medische gegevens van patiënten of van overgebleven lichaamsmateriaal.

Tijdens uw bezoek aan onze kliniek verzamelen wij allerlei medische gegevens van u. U kunt hierbij denken aan bloeduitslagen of röntgenfoto’s. Deze medische gegevens kunnen worden gebruikt voor kwaliteitscontrole. Hiermee kunnen wij behandelingen evalueren en daarmee patiënten beter voorlichten en behandelen. Deze kwaliteitscontrole is anoniem. Dat betekent dat uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, niet bekend zijn bij degene die de controle uitvoert. Heeft u bezwaar tegen het gebruik van deze gegevens, dan kunt u dit melden bij uw behandeld arts.

onderzoek_vragen.jpg#asset:3779


Soms is het bij een onderzoek nodig dat u lichaamsmateriaal afstaat, zoals bloed, urine of botweefsel. Al deze onderzoeken zijn nodig om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Wanneer het onderzoek of uw behandeling is afgerond kan het zijn dat er lichaamsmateriaal overblijft. Dit materiaal noemen we restweefsel, en dit is niet meer nodig voor uw eigen medische behandeling. Maar het kan wel waardevol zijn voor het wetenschappelijk onderzoek van onze kliniek.

Meer weten over ons wetenschappelijk onderzoek? Kijk dan op onze pagina's voor Research & Innovation.