Artikeloverzicht

Hoe gaat het nu met... Lisa

In 2016 werd Lisa geopereerd aan haar scoliose. Zij maakte een vlog over haar ervaringen in de voorbereidingen naar de operatie toe, tot ze weer naar huis mocht na de operatie. Het duurt ongeveer 6 tot 9 maanden voordat je alles weer mag, afhankelijk of je bovenrug, of je onderrug is vastgezet. Hoe ging het toen ze weer thuis was? En hoe gaat het nu met haar?

“Mijn herstel na mijn operatie is erg goed verlopen. In het begin was ik erg moe en mocht ik niet veel. Wel heb ik elke dag een aantal keer een stukje gelopen met mijn ouders, elke dag weer wat verder. Mijn herstel verliep ongelofelijk snel. Voor ik het wist kon ik weer dingen doen zoals zonder hulp douchen en bukken.

Toen ik voor mijn eerste controle na de operatie naar het ziekenhuis kwam werd mij zelfs verteld dat het zo goed ging, dat ik weer mocht beginnen met fietsen. Ik ben dezelfde avond nog op de fiets gestapt!
Ik maakte ook gewoon hele dagen op school; pas later kwamen we erachter dat ik dat eigenlijk langzaam moest opbouwen. Oeps.. Maar ja, het ging gewoon zó goed!

Inmiddels is het bijna twee jaar geleden sinds mijn scoliose-operatie. Met mijzelf gaat het heel goed en ik merk vrijwel niets meer van mijn rug. Ook heb ik nog maar af en toe last van mijn rug. Ik kan gewoon doen wat ik leuk vind, zoals naar pretparken gaan. Ik merk alleen dat ik moet oppassen met de botsauto's, daar had ik naderhand toch nog wel een kwartiertje last van.”