Henny de Bruin-Huizing (76) kwam voor een second opinion na een mislukte heupoperatie bij orthopedisch chirurg Bart Bosker.  Hij loste haar problemen op.

“In 2014 kreeg ik mijn eerste heupprothese, in een regionaal ziekenhuis. Op de hometrainer bij de therapeut merkte ik dat mijn billen ontzettend veel pijn deden. De heupprothese zelf voelde ook niet goed. Gedurende de jaren werden de pijnklachten erger en ging ik steeds rottiger lopen. Zelfs een boodschapje doen met mijn man lukte niet meer. Na vier jaar ging ik terug naar de arts die mij destijds had geopereerd. Hij zei: ‘Het enige wat ik voor je kan doen, is je verwijzen naar de Sint Maartenskliniek’. Dat vond ik prima, zeker toen ik op internet de verhalen van andere patiënten las.”

Veel aandacht en liefde
“Nadat diverse dokteren mij helemaal hadden nagekeken kwam dokter Bosker mij vertellen wat voor ingreep ze wilden doen. Geweldig vond ik het! De operatie zelf en de periode daarna waren pittig. Ik ben van nature een positief ingesteld mens, maar er was wel een snee van 25 centimeter nodig om dat bouwwerk in mijn lijf te krijgen. Ik reageerde niet goed op de krammen en kreeg last van wondvocht. Dankzij de liefdevolle aandacht van iedereen die bij de Sint Maartenskliniek werkt, en dokter Bosker in het bijzonder, werden de complicaties goed opgelost. Daardoor heb ik tóch een heel goed gevoel aan deze tijd overgehouden.”

Eindelijk zonder stok
“Ik zou iedereen deze ingreep aanraden. Het zijn hier allemaal topdokters. Daarom heb ik onlangs ook mijn knie laten opereren – in de nieuwe OK van de Sint Maartenskliniek. Dankzij mijn goed  functionerende nieuwe heup én knie leer ik eindelijk zonder stok te lopen. Ik hoef niet meer achter de geraniums te zitten!”

 

Mevrouw de Bruin-Huizing in haar tuin