Om uw schouder stabieler te maken, voeren we bij u een Latarjet operatie uit.

Waarom?

Het schoudergewricht wordt gevormd door het schouderblad en de kop van de bovenarm. Om het gewricht bevindt zich een gewrichtskapsel. Daar omheen lopen spieren en pezen. Het gewrichtskapsel ligt strak om het gewricht heen, zodat de kop van de bovenarm goed in de kom van het schouderblad blijft zitten. Wanneer bij u de kop uit de kom schiet (luxatie), rekt het gewrichtskapsel uit. Het kapsel herstelt zich vervolgens over het algemeen weer. Gebeurt het echter vaker, dan kan het kapsel te ruim worden. Hierdoor schiet de kop steeds makkelijker uit de kom: uw schoudergewricht is instabiel geworden.

Er zijn verschillende operatietechnieken die de stabiliteit van uw schouder kunnen herstellen. Afhankelijk van de mate van instabiliteit, de beschadiging van het weefsel van het schoudergewricht en eventueel eerder uitgevoerde operaties aan uw schouder, stelt de arts vast welke operatie geschikt is. Bij u is gekozen voor de ‘Latarjet operatie’.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling