Download dit plan

Kijkoperatie enkel

Bij een kijkoperatie (artroscopie) kunnen we uw enkelbeschadiging nauwkeurig vaststellen. Dat gebeurt met een plaatselijke verdoving.

Waarom?

Beschadigingen in een gewricht kunnen we vaak met röntgenfoto’s, MRI en/of lichamelijk onderzoek vaststellen. Als dit niet goed mogelijk is, dan biedt een kijkoperatie (artroscopie) vaak uitkomst. Tijdens de kijkoperatie kan de chirurg – bijna altijd – een precieze diagnose stellen. Vaak kan de chirurg tijdens de kijkoperatie meteen de behandeling uitvoeren die met u is besproken.

Aandoeningen die we via een kijkoperatie kunnen behandelen:

·         kraakbeenbeschadiging

·         bandenletsel

·         beknelling in het enkelgewricht

·         versleten enkelgewricht

Voordelen kijkoperatie (artroscopie)

Een kijkoperatie (artroscopie) gebeurt in principe tijdens een dagbehandeling. U komt dan in de ochtend nuchter naar het ziekenhuis en gaat aan het eind van de dag weer naar huis. Het voordeel van de kijkoperatie is, dat er slechts een paar kleine wondjes gemaakt hoeven te worden. U geneest ook sneller van een kijkoperatie dan van een zogeheten ‘open operatie’, waarvoor een grote wond nodig is. De duur van het herstel verschilt per patiënt, omdat elk geval en elk mens uniek is. 

Waar moet u zijn?

Wij proberen onze zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het hele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.