In de Sint Maartenskliniek zijn we elke dag bezig met leveren van goede zorg aan onze patiënten. Daarom doen we ook wetenschappelijk onderzoek naar het lopen en de balans van mensen met loopproblemen. Soms vragen we hiervoor de persoonlijke medewerking van zowel patiënten als mensen die niet bij ons in het ziekenhuis onder behandeling zijn.
Door als proefpersoon deel te nemen helpt u patiënten met loopproblemen. Daarnaast krijgt u een kijkje achter de schermen van de Sint Maartenskliniek.
Wat voor loop- en balansonderzoek doen we?
Binnen de Sint Maartenskliniek voeren wij veel onderzoek uit naar het lopen en de balans van mensen mét, maar ook van mensen zónder loopproblemen. Een onderzoek waar u als persoon zonder loopproblemen aan mee zou kunnen doen, bestaat vaak uit loop- en balanstesten. We meten uw balans en uw manier van lopen met bijvoorbeeld bewegingssensoren, terwijl u loopt op een loopband of in één van onze looplaboratoria. Bij sommige onderzoeken kunt u ook worden gevraagd om vragenlijsten in te vullen of om mee te werken aan een interview.
Deelname aan een onderzoek betekent dat u één of twee keer wordt uitgenodigd op de Sint Maartenskliniek, waarbij een bezoek 1 tot 3 uur kan duren. U ontvangt altijd reisvergoeding.
Voor een indruk van de onderzoeken die wij uitvoeren, kunt een kijkje nemen op https://www.maartenskliniek.nl/research-innovation/research.
Kom ik in aanmerking?
We zijn op zoek naar mensen die geen pijn of aandoeningen hebben aan benen of rug die het lopen beïnvloeden. Uw leeftijd maakt niet uit. Belangrijk is dat u tien minuten achter elkaar kunt lopen zonder gebruik van een hulpmiddel.
Ik meld me aan!
Heeft u interesse om mee te doen? Vul het formulier hieronder in.
Meer informatie of contact
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen via [email protected] of telefoonnummer: +31 24 365 9148.
Veelgestelde vragen over deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek
Hoe vaak u benaderd word, hangt af van hoeveel onderzoeken er lopen binnen de Sint Maartenskliniek. Wij zorgen dat u niet vaker dan vier keer per jaar benaderd wordt voor deelname aan een onderzoek.
Wij bewaren uw naam, leeftijd, postcode en telefoonnummer en/of emailadres in ons systeem. De toegang tot deze gegevens wordt beveiligd. Slechts een paar onderzoekers hebben toegang tot deze gegevens.
Mocht u niet meer als deelnemer benaderd willen worden/ in onze lijst van mogelijke deelnemers willen staan, dan mag u mailen naar [email protected]. Uw gegevens worden dan uit onze lijst verwijderd.