Sint Maartenskliniek vertegenwoordiging op EULAR Congres 2024

Gepubliceerd op: 20-06-2024

Van 12 t/m 15 juni vond het EULAR Congres plaats in Wenen. EULAR is het Europese platform waar wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uitwisselen over de bestrijding en behandeling van diverse vormen van reuma.

Ook dit jaar gaven de reumatologen en onderzoekers van de Sint Maartenskliniek diverse presentaties waarbij ze inzichten deelden van hun onderzoek met het oog op verbeteringen in de reumazorg. 

Zo presenteerde Ilse van Es haar onderzoek over de effecten van diverse medicatie in artritis psoriatica en axiale spondyloartritis. Merel Opdam presenteerde de resultaten van de COVID I2 trial, een onderzoek naar de effecten van het stoppen of doorgaan van reumaremmers rondom infecties. Alfons den Broeder vertelden namens Evy Ulijn over haar onderzoek dat laat zien dat labtesten bij gebruik van reumaremmers fors verminderd kunnen worden. Dit was nog maar een kleine greep uit de vele interessante onderzoeken die zijn gedeeld tijdens het internationale congres! Bekijk ze hier.

Samen met de afdeling reumatologie van het Radboudumc was het al met al een geslaagd congres!