Voorbereiding op de eerste afspraak

Voordat u naar één van onze poliklinieken komt, kunnen we u vragen om gegevens aan ons te versturen. Dit geldt als u voor dezelfde klachten in een ander ziekenhuis onder behandeling bent geweest. Meer informatie over het delen van deze gegevens, leest u op de pagina 'Belangrijke gegevens'. Meer informatie over hoe u het (eerste) polibezoek het beste kunt voorbereiden, leest u op de pagina ‘Voorbereiding op polibezoek’.

Uw eerste afspraak bij de Sint Maartenskliniek

Vaak wordt u uitgenodigd om in de Sint Maartenskliniek eerst naar de afdeling Radiologie te gaan voor het maken van röntgenfoto’s, om een goed beeld te krijgen van uw klachten. Daarna heeft u een afspraak op de polikliniek Orthopedie met een orthopedisch chirurg of met één van de specialisten uit het team. Het team bestaat uit gespecialiseerde behandelaars: orthopedisch chirurg, orthopedisch chirurg in opleiding (i.o.) en een physician assistant (PA). De orthopedisch chirurg is eindverantwoordelijk voor uw behandeling. Lees hier meer over het behandelteam van Orthopedie en met wie u een afspraak kunt hebben.

Tijdens het bezoek aan de polikliniek Orthopedie stelt de behandelaar vragen over u en uw klachten. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Tevens worden uw röntgenfoto’s bekeken, indien deze gemaakt zijn. Soms kan de diagnose meteen gesteld worden door de behandelaar. Er kan dan een mogelijke behandeling met u worden besproken, zoals een conservatieve behandeling, pijnbestrijding of een operatie. Het kan ook zijn dat er niet direct een diagnose gesteld kan worden, omdat er eerst nog aanvullend (radiologisch) onderzoek nodig is. Uiteraard bespreekt de behandelaar met u de mogelijkheden en wat voor u van toepassing is.

Vervolgafspraken

Indien er na het eerste polibezoek een vervolgafspraak gewenst is, wordt deze vaak aansluitend aan uw bezoek aan de balie gemaakt. Het kan ook zijn dat we op een later moment telefonisch contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Nadat de afspraak is gepland, ontvangt u van ons altijd een bevestiging.