Wat als u na een knie- of heupprothese klachten blijft houden?

Na het plaatsen van een knie- of heupprothese kunt u na verloop van tijd het normale leven weer oppakken. Ook bewegen zoals fietsen en wandelen is weer mogelijk. In het eerste jaar kunt u nog last hebben van ongemakken en pijn. Daarna zijn klachten meestal verdwenen. Als dat niet het geval is en u wordt daardoor belemmerd in het dagelijks leven, dan is dat een enorme teleurstelling. De Sint Maartenskliniek weet als geen ander wat deze beperking voor u betekent. Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van klachten aan uw knie- of heupprothese.

Bij de Sint Maartenskliniek weten we als geen ander wat een beperking in bewegingsvrijheid voor u betekent. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande buttons om meer te lezen over het herkennen van protheseklachten, onze online bijeenkomsten en hoe u in behandeling kunt komen bij de Sint Maartenskliniek. 

Veelgestelde vragen:

Zeer waarschijnlijk. Niet elke orthopeed heeft voldoende expertise en ervaring met falende protheses. De Sint Maartenskliniek ziet jaarlijks veel patiënten met klachten aan een knie- of heupprothese en voert revisie-operaties regelmatig uit. Een revisieoperatie is vaak een complexe operatie en elke revisieoperatie is weer anders. De orthopeden van de Sint Maartenskliniek zijn experts in deze behandeling.

Een knie- of heuprevisie-operatie, waarbij een knie- of heupprothese in zijn geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door een orthopedisch chirurg, is een complexe operatie. Onze knie- of heupchirurgen zijn speciaal opgeleid om dit werk goed te doen samen met hun collega's van het operatieteam, dat goed op elkaar is ingespeeld voor deze operaties. Ook de zorg op de verpleegafdeling is speciaal ingesteld op patiënten na een revisieoperatie.

Onze knierevisie en heuprevisie chirurgen voeren deze ingrepen dan ook zeer regelmatig uit. In Nederland komen deze revisie-operaties jaarlijks aanzienlijk minder voor dan het plaatsen van de eerste knie- of heupprothese. 

Voor onderzoek, diagnose en begeleiding voor en na de operatie kunt u op onze locaties in Nijmegen, Woerden en Boxmeer terecht. Wanneer er een operatie nodig is zal deze plaatsvinden op onze locatie in Nijmegen of Boxmeer. Adressen en contactinformatie vindt u op onze contactpagina.
Een overzicht van onze orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in behandelingen aan knie en onderbeen vindt u in ons specialistenoverzicht.