Als u een dwarslaesie krijgt, is dat een ingrijpende gebeurtenis, voor u en voor uw naaste omgeving. Toch wilt u de draad oppakken en zo goed en zo zelfstandig mogelijk weer meedoen in de maatschappij. Dat gaat stap voor stap. In het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek helpen onze gespecialiseerde behandelaars u deze stappen te zetten. De Sint Maartenskliniek is al ruim 80 jaar gespecialiseerd in houding en beweging en de zorg voor dwarslaesie is één van onze specialisaties. Een team van ervaren behandelaars begeleid en behandelt mensen die net een dwarslaesie hebben. Maar ook als u al langer een hoge of een lage dwarslaesie heeft en wilt ontdekken hoe u verder kunt komen dan kunt u bij ons terecht. We passen de nieuwste inzichten en technologieën toe, zoals bijvoorbeeld loopondersteuning door het exoskelet en de vele mogelijkheden van ons Loopexpertisecentrum. Het is onze passie om u de allerbeste zorg te leveren en u een gelukkig leven te laten leiden waarin u zelfstandig kunt zijn en misschien zelfs weer kunt leren lopen.


Dit was een kans om weer te gaan lopen

Gert-Jan Oskam

Gert-Jan heeft een gedeeltelijke dwarslaesie en kan inmiddels weer lopen met behulp van elleboogkrukken en een implantaat in zijn rug. De neurowetenschapper prof. Courtine ontwikkelde deze nieuwe techniek. De Sint Maartenskliniek hielp Gert-Jan verder met het leren lopen.

Bekijk de film van Gert-Jan

Dit is echt baanbrekend onderzoek

Ilse van Nes, Revalidatiearts Dwarslaesie

Gert-Jan is wereldwijd één van de drie mensen die mee hebben gedaan aan een revolutionair onderzoek. Met een implantaat worden de hersenprikkels voor bewegen doorgezonden naar gedeeltelijk verlamde benen. Hierdoor en door veel trainen kan hij weer lopen met elleboogkrukken.

Lees het hele artikel over deze nieuwe technologie
Van alle dwarslaesiepatiënten in Nederland wordt 1 op de 6 behandeld in de Sint Maartenskliniek

Toelichting cijfer

Betreft 2017

Jaarlijks revalideren er zo'n 900 dwarslaesiepatiënten bij de Sint Maartenskliniek

Toelichting cijfer

Betreft het totaal aantal patiënten in 2019, ook die al meerdere jaren aan het revalideren zijn.

Vraag en antwoord over dwarslaesie

Neem vrijblijvend contact op voor informatie

Contact voor informatie

Bent u op zoek naar de juiste revalidatieplek voor uzelf of uw partner of familielid, neem dan gerust contact met ons op voor vragen en overleg.

Bel ons via: (024) 365 94 00

Neem contact op via dit formulier

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.