Bij de behandeling van reuma spelen medicijnen altijd een rol. Samen met u bekijken we welke medicatie het beste werkt voor u. De Sint Maartenskliniek streeft naar een dosering die zo laag mogelijk is en toch effectief is.

Vaak is het nodig om polymyalgia rheumatica (PMR) met een combinatie van verschillende (soorten) medicijnen te behandelen. Welk medicijn het beste werkt, hangt af van uw klachten. Samen met u gaan we op zoek naar een behandeling die het beste voor u werkt. Als het medicijn niet of onvoldoende werkt, of u ervaart bijwerkingen, dan kunnen we in overleg met u een extra reumaremmer aan de behandeling toevoegen. Als het effect wel goed is, dan proberen we elke paar maanden de dosering af te bouwen. Door stapsgewijs de dosering te verlagen, krijgt u uiteindelijk de laagste, effectieve dosering.

Als u door de lagere proefdosering meer klachten van de PMR krijgt, dan verhogen we de dosering uiteraard weer. Als de PMR rustig blijft, proberen we na verloop van tijd of u helemaal kunt stoppen met het medicijn. Als de PMR rustig is en er weinig of geen klachten meer zijn, dan hebben we ons doel bereikt. U kunt daarna terug verwezen worden naar de huisarts.

Onze behandeling