Orthopedie

Versleten heup

Een versleten heup kan een grote impact hebben op uw dagelijks leven en activiteiten. Het kan er zelfs voor zorgen dat u erg beperkt wordt in uw beweging.

Gelukkig is een heupprothese vaak een goede oplossing om uw levenskwaliteit te verbeteren. We brengen u hiermee weer in beweging.

Beperken uw heupklachten u in het dagelijks leven? U kunt bijvoorbeeld geen lange afstanden lopen, traplopen is lastig en ’s nachts heeft u last van de pijn. Als fysiotherapie en medicijnen niet meer helpen, vraag dan uw huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek.

De Sint Maartenskliniek is hét ziekenhuis in Nederland dat is gespecialiseerd in houding en beweging. Jaarlijks helpen we meer dan 60.000 patiënten, vanuit het hele land. Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in een bepaald gewricht, zoals de heup. Ze voeren samen ruim 4.000 knie- en heupoperaties uit. De Sint Maartenskliniek is als enige kliniek in Nederland onderdeel van een internationaal netwerk van erkende topklinieken voor orthopedie. Zo hebben we kennis op wereldniveau tot onze beschikking.

Door onze expertise kunnen we iedereen zo goed als mogelijk helpen met erge heupklachten. We kijken altijd goed naar uw omstandigheden. We luisteren naar wat u met uw behandeling wilt bereiken. Samen met u besluiten we wat de beste aanpak is voor uw klachten. Meestal kunt u na behandeling uw leven weer snel (pijnvrij) oppakken.

Onze medewerkers staan u bij voor, tijdens en na de behandeling. Wij streven ernaar om u de beste zorg op maat te bieden, zodat u weer kunt genieten van het leven.

Specialisten Heup en bovenbeen

Alle Specialisten

Veelgestelde vragen:

De Sint Maartenskliniek is het expertisecentrum voor houding en beweging. Zo zien onze orthopeden jaarlijks veel patiënten met knie- en heupklachten. Onze orthopeden zijn experts op het gebied van klachten aan uw heup- of kniegewricht. De kans is groot dat zij een antwoord hebben op uw probleem.

Een overzicht van onze orthopedisch chirurgen en specialisten die gespecialiseerd zijn in behandelingen aan heup en bovenbeen vindt u in ons specialistenoverzicht. En bekijk hier het behandelteam orthopedie.

Om in behandeling te komen bij ons, kunt u uw huisarts vragen om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek. 

De huisarts stelt een diagnose en verwijst u zo nodig door naar meer specialistische hulp, zoals bij de Sint Maartenskliniek.

De huisarts schrijft een verwijsbrief waarin staat welke specialist u moet bezoeken en waarom. Met deze verwijsbrief kunt u een afspraak maken bij ons.

Artrose aan uw knie of heup kan erg pijnlijk zijn. Na verloop van tijd kan het u zelfs beperken in uw dagelijkse bezigheden. Als fysiotherapie, pijnstilling en andere conservatieve maatregelen niet werken, dan is een nieuwe knie of heup een oplossing waarmee u vaak minder klachten heeft en weer kunt functioneren. Ook wel een knie- of heupprothese of een kunstheup of kunstknie genoemd. De Sint Maartenskliniek is expert in orthopedische zorg in Nederland: van veelvoorkomende operaties tot de meest complexe problemen.

De Sint Maartenskliniek is hét ziekenhuis in Nederland dat is gespecialiseerd in houding en beweging. Jaarlijks helpen we ongeveer 60.000 patiënten, vanuit het hele land. Onze 40 orthopeden zijn allemaal gespecialiseerd in een bepaald gewricht, zoals knie of heup. We doen meer dan 4.000 knie- en heupoperaties per jaar, waaronder ruim 2.200 nieuwe knieën en heupen. Lees hier meer.

Wij streven ernaar om u zeer goede zorg bij u in de buurt te bieden. Op onze locaties in Boxmeer, Nijmegen en Woerden kunt u bij ons terecht voor orthopediezorg. Vraag uw huisarts om u te verwijzen naar de locatie het dichtst bij u.

Adressen en contactinformatie vindt u op onze contactpagina.