Bij een enkelartrodese zet de orthopedisch chirurg uw enkel vast. Dit doet hij/zij wanneer u artrose en/of afwijkende stand van het enkelgewricht heeft en een schoenvoorziening niet helpt.

Schoenvoorziening

Wanneer u artrose heeft aan het enkelgewricht, zou dit in eerste instantie met speciale schoenen opgelost kunnen worden. De orthopeed schrijft dan een schoenvoorziening voor om de klachten in de enkel te verlichten. Deze speciale schoen biedt steun rondom de enkel en heeft een stugge ronde zool die het afwikkelen begeleidt.

Operatie

Helpt de schoenaanpassing niet voldoende? Dan kan de orthopeed samen met u besluiten tot een enkelartrodese. Bij deze behandeling zet de orthopedisch chirurg de enkel operatief vast. Het doel van deze operatie is met name om de pijnklachten te verminderen.

Waar moet u zijn?

De SInt Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling